Dia de visita a Can Serra i al seu viver de més de 100.000 plantes en flor

Categories General

El Centre Ocupacional de Can Serra ha celebrat aquest matí la 12a jornada de portes obertes. Una cita ben especial que serveix per mostrar a les famílies i a tothom qui ho vulgui la tasca que al llarg de l’any duen a terme els usuaris i treballadors amb algun tipus de discapacitat intel·lectual. Al viver de Can Serra s’hi cultiven les 100.00 flors que ornamenten durant l’any els carrers i places de Martorell.

La matinal s’ha iniciat amb la benvinguda a càrrec de l’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora de Benestar Social, Cristina Dalmau, i Rafa López, usuari del centre. Fonollosa ha destacat que “feia dos anys que no podíem venir a la tradicional jornada de portes obertes. Estem molt contents perquè ha vingut més gent que mai a veure tot el complex. En aquests vivers es fan les prop de 100.000 plantes amb flor -begònies a l’estiu i pensaments a l’hivern-, que cada any plantem als carrers de Martorell. Per això en diem flors amb ànima social”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El batlle ha dit que cal “ampliar les instal·lacions perquè la Masia de Can Serra té les seves limitacions. Necessitem reestructurar-la i ampliar-la. És una inversió important però estem buscant els recursos per fer-ho en els propers anys. És un centre de present, però volem que també ho sigui de futur, i està en el nostre full de ruta”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La regidora Cristina Dalmau ha expressat que “és un dia important perquè és el retrobament, el reconèixer la feina que feu cada dia aquí a Can Serra. Esperem no haver de tornar-nos a aturar i poder venir cada any. Que seguiu treballant de valent i amb la mateixa intensitat, com feu sempre”.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social

Els assistents a la jornada de portes obertes han gaudit, enguany, d’una eco-exposició d’arts plàstiques, un circuit guiat per la zona del viver, un taller de plantació d’aromàtiques, un pica-pica amb productes elaborats a Can Serra i el lliurament d’una flor cultivada pels usuaris.

A més, han conegut ‘El Bosc de les converses’, un espai natural que aquest curs han habilitat com a indret de relax i relació social. També s’ha pogut comprar productes de La Botiga de Can Serra, amb una àmplia oferta d’articles fets a mà.

El Centre Ocupacional de Can Serra és un servei adreçat a facilitar a les persones usuàries una atenció diürna per assolir la seva inclusió social i laboral, en funció de les possibilitats de cadascuna i a través d’un pla d’atenció individual.

S’organitza en dos serveis: El Servei de Teràpia Ocupacional (STO) s’ocupa de l’atenció a persones majors de 16 anys que hagin finalitzat els estudis obligatoris i tinguin reconeguda la discapacitat intel·lectual amb un grau superior al 65%.

El Servei Ocupacional d’Inserció (SOI) s’ocupa de l’atenció a persones majors de 16 anys que hagin finalitzat els estudis obligatoris, tinguin reconeguda la discapacitat intel·lectual i que, tenint capacitat productiva per integrar-se en un Centre Especial de Treball (CET), encara no s’hi troben. També s’ocupa d’aquelles persones que estan pendents d’integrar-se en un STO.

Font: Dia de visita a Can Serra i al seu viver de més de 100.000 plantes en flor