Divendres arriba per primer cop a Martorell el VOC, festival de curtmetratges d’Òmnium

Categories General

Òmnium Pla de Montserrat porta per primer cop a Martorell el VOC, el Festival Òmnium de Curtmetratges en català . Aquest divendres, a partir de les 20.00h i a la Casa de Cultura de La Vila, es projectaran sis dels 12 curtmetratges que enguany opten als premis de la 8a edició del certamen. La cita és gratuïta, però cal inscripció prèvia a l’enllaç del web d’Òmnium . La martorellenca Sandra Reina, recent guanyadora del Premi Gaudí al millor curtmetratge, donarà la benvinguda a l’acte.

El VOC l’impulsa Òmnium Cultural “per estimular la producció de curtmetratges en català, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el seu públic”, explica el president d’Òmnium Pla de Montserrat, Jordi Gibert, qui afegeix que “serà un punt de trobada entre creadors, públic i referents del sector, una oportunitat per compartir l’experiència del cinema en llengua catalana que, malauradament, encara no és gens habitual als cinemes”.

Jordi Gibert, president d’Òmnium Cultural Pla de Montserrat

Una dotzena de curtmetratges -dividits en sues sessions- opten a guanyar algun dels cinc premis en joc, i es projecten aquest febrer i març a 90 sales de tots els territoris de parla catalana. Una d’elles serà la Casa de Cultura de La Vila, on es podrà veure la Sessió 1, de 91 minuts de durada total i sis curtmetratges.

Gibert els enumera: Les més grans (Documental. 2023. Dirigit per Dubi Cano, Marta Codesido, Núria Ubach, Ulrika Andersson); Els amants (2023. Ficció, de Joan Vives); l’Avenir (2022. Ficció, de Santiago Ráfales); Provocadora (2023. Ficció, d’Èlia Lorente); Anhel de llum (2023. Documental d’Alba Cros), i Tots els meus colors (2023. Ficció d’Anna Solanas i Marc Riba)”.

Jordi Gibert, president d’Òmnium Cultural Pla de Montserrat

La suma d’aquestes candidatures i les sis de l’altra sessió optaran a cinc premis: els tres del jurat al millor curtmetratge (documental, de ficció i jove) i els dos del públic al millor curtmetratge (documental i ficció). Per tant, el públic de la Casa de Cultura també podrà emetre el seu vot.

Jordi Gibert, president d’Òmnium Cultural Pla de Montserrat

La flamant guanyadora del Premi Gaudí al millor curtmetratge, la martorellenca Sandra Reina, donarà la benvinguda dirigint unes paraules a la concurrència: “Tindrem l’honor de comptar amb ella, la felicitarem la per aquest Gaudí i parlarem amb ella per conèixer els projectes que té entre mans, com ha anat l’experiència de dirigir el curt guanyador i com ho ha viscut des dels seus inicis al Cinema del Diable i fins a guanyar el Gaudí i optar als Goya”, destaca Gibert.

Jordi Gibert, president d’Òmnium Cultural Pla de Montserrat

L’assistència al VOC és gratuïta, però convé fer inscripció prèvia en aquest enllaç del web del VOC. De totes maneres, el president l’Òmnium Pla de Montserrat detalla que, si queden places, es podran enretirar una estona abans a la mateixa Casa de Cultura.

The post Divendres arriba per primer cop a Martorell el VOC, festival de curtmetratges d’Òmnium appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Divendres arriba per primer cop a Martorell el VOC, festival de curtmetratges d’Òmnium