Divendres comença la campanya de cribatge amb tests d’antígens a la sala annexa de la Biblioteca

Categories General

El Departament de Salut de la Generalitat inicia demà divendres la campanya de cribratge intensiu per detectar possibles contagis de COVID-19 a Martorell. S’adreça a tots els veïns i veïnes a partir de 16 anys que siguin asimptomàtics, als quals se’ls farà un test antigènic ràpid (TAR). Les proves es duran a terme a la sala annexa de la Biblioteca en horari de dilluns a divendres, de 15.00 a 20.00h, i el dissabte, de 9.00 a 15.00h. No caldrà demanar cita prèvia, només portar la targeta sanitària. El punt de cribratge estarà actiu diverses setmanes, per tal d’evitar aglomeracions.

La campanya és una estratègia conjunta en la lluita contra la COVID-19 del Departament de Salut, el Servei de Vigilància Epidemiològica i l’Atenció Primària Metropolitana Sud, amb el suport de l’Ajuntament de Martorell. L’objectiu és controlar amb rapidesa la transmissió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió. Als punts de cribratge es faran tests ràpids de detecció a població asimptomàtica. El resultat es lliurarà en el mateix moment (15 minuts després de la presa de mostres) i, alhora, es podrà consultar a través del portal La Meva Salut .

Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la COVID-19, les persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu i aquelles persones que se’ls hi ha realitzat qualsevol prova amb diagnòstic de COVID-19 positiu en els darrers tres mesos, hauran de seguir els circuits habituals, fer-se la presa de mostres en el Centre d’Anteció Primària (CAP).

Font: Divendres comença la campanya de cribatge amb tests d’antígens a la sala annexa de la Biblioteca