Dues conegudes blogueres coneixen el patrimoni cultural de Martorell

Categories General

Les autores dels blocs de viatges La Cosmopolilla i Vero Sin Mapa van visitar aquest dimarts Martorell en el marc d’una nova activitat de promoció dels atractius patrimonials del Baix Llobregat. Una iniciativa impulsada pel Consorci de Turisme de la comarca i la Diputació de Barcelona, que ha comptat amb el suport dels Museus de Martorell. Es tracta d’una ruta per conèixer el patrimoni històric, cultural, gastronòmic i natural que hi ha en poblacions arreu de la demarcació de Barcelona i a les que s’hi pot arribar en tren.

Les blogueres són Patricia Rojas (@lacosmopolilla) i Verónica Boned Devesa (@verosinmapa), que van arribar a Martorell en tren i van participar en una visita guiada per part de les conservadores de Museus de Martorell a un dels espais més emblemàtics del poble: l’Enrajolada Casa-Museu Santacana. També van fer na immersió en la història de Martorell voltant per La Vila i coneixent alguns dels edificis i elements patrimonials més antics i emblemàtics, i el Pont del Diable.

Rojas va destacar de la visita que “ens ha sorprès molt l’origen romà del pont del Diable. També el centre històric i les seves cases esgrafiades, i l’Enrajolada. Em sembla impressionant el patrimoni que conté. És d’agrair que Francesc Santacana anés a Barcelona i rescatés aquestes obres que ara fan un museu molt singular i que és una joia”.

Patricia Rojas

La visita a Martorell s’emmarca en una ruta per la provincia que ja ha portat a les dues blogueres a indrets com la muntanya i el santuari de Montserrat, la Colònia Güell o les termes romanes de Sant Boi.

“Gràcies a aquest projecte hem pogut descobrir què hi ha més enllà de Barcelona. Nosaltres no som d’aquí i això ens ha permès recórrer, a través d’un mitjà tan sostenible i net com és el tren, localitats properes a Barcelona i gaudir del seu patrimoni històric, cultural, gastronòmic i natural “, ha destacat Boned.

Verónica Boned

Totes dues són apassionades dels viatges. La Patricia Rojas és responsable de La Cosmopolilla des de 2013 i té un ampli seguiment a les xarxes socials, entre les que destaquen els prop de 60.000 seguidors a Instagram. De la seva banda, Verónica Boned és periodista de viatges i, a través del seu web www.sinmapa.net explica les seves experiències arreu d’Espanya i de la resta del món. Les seves cròniques també s’enllacen i s’anuncien a les xarxes socials, on es pot localitzar com a @verosinmapa.

Font: Dues conegudes blogueres coneixen el patrimoni cultural de Martorell