El Banc de Sang fa parada aquest dissabte al Centre Cultural per seguir augmentant les reserves

Categories General

El Banc de Sang i Teixits torna a Martorell per fer una campanya de donació de sang al Centre Cultural el proper dissabte 4 de juliol, de 10.00 a 14.00h i de 17.00 a 21.00h. Cal reservar prèviament al web donarsang.gencat.cat , i se seguiran les mesures de seguretat i d’higiene adequades.

Cal tenir més de 18 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-se en bon estat de salut. El personal extremarà les mesures d’higiene i seguretat facilitant mascaretes i gel hidroalcohòlic als donants, desinfectant les lliteres entre cada donació, canviant-se de guants en cada extracció i usant mascaretes i vestits especials.

Manel Gastó, membre del Departament de Comunicació del Banc de Sang, recorda que “les persones que sospitin haver passat la Covid-19 s’estiguin almenys un mes sense donar sang. Igual que les que han estat en contacte amb alguna persona amb la malaltia”.

Manel Gastó, membre Departament de Comunicació Banc de Sang

Cada dia a Catalunya hi ha entre 800 i 1.000 persones que necessitaran sang a causa d’accidents, un tractament de càncer o un part que es complica. Al món cada dia es fan més de 300.000 donacions de sang, de les quals prop d’un miler són a Catalunya i unes 5.000 a tot l’Estat. Catalunya ja fa anys que és autosuficient en sang, amb 250.000 donacions l’any, si bé en determinades èpoques com l’estiu, les donacions baixen pel canvi d’hàbits. Tot i així, una de cada cinc persones necessitaran sang o derivats al llarg de la vida.

Font: El Banc de Sang fa parada aquest dissabte al Centre Cultural per seguir augmentant les reserves