El Banc de sang fa una crida estival i programa donacions el 25 i 27 de juliol a Martorell

Categories General

El Banc de Sang i Teixits fa una crida per a la solidaritat quant a la donació de sang. L’organisme sanitari calcula que, a Catalunya, caldran prop de 40.000 donacions al llarg de l’estiu per a que els hospitals del país cobreixin les necessitats dels seus pacients. Per aquest motiu, Martorell acollirà dues noves cites de donació, els dies 25 i 27 de juliol, al Centre Cultural i a El Círcol, respectivament.

El dimarts 25 de juliol, l’equip del Banc de Sang s’instal·larà al Centre Cultural, en horari de 09.30 a 13.00h i de 16.00 a 20.00h. Pel que fa a la cita de dijous 27, tindrà lloc a El Círcol, Centre de Serveis a les Entitats, en horari de tarda: de 17.00 a 21.00h.

“Les necessitats de sang no s’aturen a l’estiu. Aquest estiu necessitarem unes 40.000 donacions per respondre a les necessitats dels pacients. Per això, cal que fem unes 30.000 transfussions de sang, plasma i plaquetes”, comenta la responsable de comunicació del Banc de Sang, Marta Hernández.

Marta Hernández, responsable de comunicació del Banc de Sang

Poden donar sang totes les persones en edat compresa entre els 18 i els 65 anys, però que “si es tracta de donants habituals, poden donar sang fins als 70 anys”. A més, cal pesar un mínim de 50 quilos. Hernández també recorda que “podeu donar sang cada dos mesos, tot i que en el cas de les dones només es poden fer 3 donacions al llarg de l’any, i 4 en el cas dels homes”.

Tot i que ja no és imprescindible, des del Banc de Sang es recorda que es pot reservar hora per fer l’extracció a través del web donarsang.gencat.cat.

Marta Hernández, responsable de comunicació del Banc de Sang

El Banc de Sang visita habitualment Martorell un cop al mes. Una periodicitat que cada cop s’ha escurçat més, ja que com explica la responsable de comunicació del Banc, “Martorell és un municipi molt solidari”. Hernández posa xifres concretes a aquesta solidaritat: “En el que portem d’any 2023, portem ja més de 500 donacions fetes, que han beneficiat més de 1.500 persones”, i espera que, en acabar l’any, s’hagi arribat “a poder beneficiar 3.000 persones”.

Marta Hernández, responsable de comunicació del Banc de Sang

Aquest estiu, el lema escollit pel Banc de Sang és ‘toca donar sang donar sang, toca rebre vida. Somriu, el teu gest salva moltes vides aquest estiu’.

Font: El Banc de sang fa una crida estival i programa donacions el 25 i 27 de juliol a Martorell