El Bicitancat reforça la intermodalitat a l’estació d’FGC Martorell Enllaç

Categories General

L’alcalde Xavier Fonollosa ha visitat aquest matí el Bicitancat de l’estació Martorell Enllaç de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat. Ha estat acompanyat del cap de Producció d’Estacions d’FGC i de les regidores Elisabeth Plaza, Rosa Cadenas i Raquel Sans.

El Bicitancat de Martorell es va posar en marxa a principis d’any i té capacitat per guardar 28 bicicletes. És una aposta per potenciar la intermodalitat tren-bicicleta i fomentar una mobilitat sostenible, que ajudi en la lluita contra el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica. Amb el Bicitancat, es potencia la intermodalitat tren-bicicleta com a palanca per impulsar el canvi modal i integrar la micromobilitat amb el transport públic.

El cap de Producció d’Estacions d’FGC, Carles Cots, explica que “hem intentat donar seguretat a l’usuari perquè tingui l’opció de venir a l’estació sense que pugui patir un robatori de la seva bicicleta”. “Permet als usuaris deixar-hi aquests vehicles gratuïtament, si compren un bitllet de tren, les primeres 24 hores”. El servei funciona les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. “Per reservar plaça per aparcar la bici s’ha de fer a través de l’app PVerde”.

Carles Cots, cap Producció Estacions FGC

L’alcalde Fonollosa ha dit que “per fomentar l’ús del transport públic hem de facilitar-ne l’accés”. A Martorell ho estem fent “amb el park & ride que FGC ha instal·lat a Martorell Central i que ampliarà properament, o amb el Bicitancat de Martorell Enllaç per fomentar els recorreguts en bicicleta”. “Volem que la gent es desplaci a peu o en bicicleta als transports públics per anar a treballar o estudiar. A més, Martorell és Ciutat 30 i totes les seves vies són aptes per anar en bicicleta”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El Bicitancat “és una de les mesures per fomentar la mobilitat sostenible, l’ús del transport públic. Segons les dades que ens facilita anualment FGC, cada cop hi ha més usuaris a les estacions de Martorell i això és molt bo. Significa que els desplaçaments interurbans els fem, cada cop més, amb transport públic. Iniciatives com aquestes de FGC són les que convenen al país per fomentar la mobilitat sostenible”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

FGC ha instal·lat enguany diversos aparcaments de bicicletes segurs i tancats en una desena d’estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia: Martorell Enllaç, Piera, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç dels Horts, Bellaterra, Vilanova del Camí, Can Feu | Gràcia (Sabadell), Sant Vicenç de Castellet, Pallejà i Valldoreix, un total de 280 places d’aparcament de bicicletes que se sumen a les 157 que FGC ja tenia a les estacions de Sarrià (Biciestació), Sant Boi, Sant Quirze, UAB, Terrassa Nacions Unides i Sabadell Nord.

Font: El Bicitancat reforça la intermodalitat a l’estació d’FGC Martorell Enllaç