Per tal de donar resposta a la necessitat de formació en competències digitals, el Departament d’Educació de la Generalitat ha creat la Xarxa de centres de capacitació digital , formada per instituts de formació professional i escoles d’adults d’arreu de Catalunya. A Martorell, hi formen part el Centre de Formació d’Adults (CFM) i l’Institut Joan Oró. Hi ofereixen cinc cursos gratuïts, des del nivell més bàsic fins a l’àmbit professional.
Gemma Parreño, directora del CFA de Martorell, explica que la formació s’adreça a adults i joves en risc d’exclusió digital que no estiguin al sistema educatiu ni formatiu, “perquè tinguin un nivell digital més elevat del que tenen”. “Una professora que posa el Departament d’Educació de la Generalitat és la que imparteix els cursos. En finalitzar, s’obté una acreditació oficial”.
Gemma Parreño, directora CFA
“Els tres primers cursos tenen una durada de 15 hores cadascun i són exclusivament dedicats a aprendre a fer servir el mòbil. El primer és per a persones que no saben pràcticament res sobre el mòbil, i els altres dos són un nivell una mica més avançat per aprendre a configurar el telèfon, fer vídeos, enviar correus electrònics, banca digital o gestions administratives”. El quart i cinquè curs, “tenen una durada de 30 hores, per a persones que fan servir habitualment les tecnologies i volen especialitzar-se per poder treballar en alguna empresa del sector”, especifica Parreño.
Gemma Parreño, directora CFA
Parreño destaca que “tots els cursos són gratuïts, amb un màxim de 15 alumnes per curs, i l’horari a convenir amb els inscrits. La formació es duu a terme el curs 2023-24 i 2024-25. Els interessats poden trucar al 93 775 48 34, els apuntarem en una llista i els farem una prova de nivell per saber quin curs poden fer”.
Gemma Parreño, directora CFA
El primer curs és ‘Descobrim el món digital’, adreçat a persones que fan un ús esporàdic de les eines digitals. Aprendran a fer un ús bàsic del telèfon mòbil, la primera trucada, els contactes, instal·lar aplicacions o enviar missatges SMS o de WhatsApp.
‘Ens movem pel món digital’ és el segon curs. Per a persones que utilitzen algunes eines digitals de forma regular, però que no són autònomes per donar-los nous usos: el primer correu, fotos i vídeos, la seguretat a Internet.
El tercer curs es diu ‘Ens endinsem en el món digital’. Està pensat per a gent amb autonomia digital que vol aprofundir en les seves competències: com puc a anar a algun lloc, comunicar-se amb l’atenció sanitària, relacionar-se amb l’administració, guardar i compartir imatges, enllaços o documents.
El quart curs ‘Digitalització aplicada en l’entorn professional’ vol ensenyar competències digitals en l’àmbit personal que vulguin ampliar-les a l’entorn professional. Aquest curs consta de dos mòduls: ‘Gestió de dispositius i dades mitjançant tecnologies habilitadores digitals’ i ‘Gestió de continguts mitjançant tecnologies habilitadores digitals’.
El darrer i cinquè curs, ‘Digitalització en la indústria, els serveis i la comunicació’, està pensat per a persones amb competències digitals en l’àmbit personal que vulguin ampliar-les en els sectors de la indústria, els serveis i la comunicació. Els assistents aprendran dissenys digitals a la xarxa, ús i configuració d’impressores 3D, ús de les ulleres de realitat virtual, selecció de materials per a la impressió, manteniment de l’equip i ús de les talladores làser.
The post El CFA i l’INS Joan Oró s’adhereixen a la Xarxa de centres de capacitació digital appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .
Font: El CFA i l’INS Joan Oró s’adhereixen a la Xarxa de centres de capacitació digital