El Club Judo Martorell elaborarà boles de malabars en solidaritat amb infants i gent gran

Categories General

El Club Judo Martorell ha posat en marxa la seva activitat solidària anual. Esportistes, familiars i amics de l’entitat confeccionaran boles de jocs malabars des d’ara i fins a finals de temporada, que obsequiaran a infants en situació desafavorida o ingressats en centres hospitalaris, i també a gent gran. El club fomenta així la solidaritat i la germanor.

La campanya es va iniciar dissabte passat, quan una quarantena de membres del club van fer una caminada fins al Parc Forestal de Can Cases. Allà van començar a elaborar boles de malabars, van esmorzar i van regar l’arbre -un pi blanc- que havien plantat l’octubre passat, en motiu del Dia Mundial del Judo i en col·laboració amb l’Ajuntament de Martorell.

Nuria Mora, presidenta del Club Judo Martorell, explica que s’han decidit per aquesta temàtica solidària “perquè als nens els agrada fer manualitats i hem vist que n’hi ha una de molt fàcil, que és elaborar boles de malabars amb materials com arròs, sorra i globus”.

Nuria Mora, presidenta del Club Judo Martorell

Un cop s’acabi la campanya, l’entitat es posarà en contacte “amb entitats i organitzacions de voluntariat i socials que treballin amb nens en situacions difícils desafavorides socialment, o que pateixin malalties”. Les boles de malabars també aniran “a residències de la gent gran. Sabem que aquest material els pot ser útil per fer activitat física suau”, diu Mora.

Nuria Mora, presidenta del Club Judo Martorell

El club duu a terme cada any alguna acció de caire solidari: “Vam començar recollint taps de plàstic d’envasos per comprar cadires de rodes i en vam acumular mig milió en sis mesos”. A més, han fet “una recollida de 9 sacs industrals sencers de roba de segona mà, i l’any passat vam recollir 200 quilos de menjar per al Banc d’Aliments de Martorell”.

Nuria Mora, presidenta del Club Judo Martorell

Fundat l’any 2017, el Club Judo Martorell compta en el moment present amb prop d’un centenar d’esportistes, repartits per grups d’edat: 2 grups de petits de 5 a 7 anys; un de mitjans de 7 a 9; un d’alevins de 9 a 12; un de 14 a 16; un d’adults i un de defensa personal. La presidenta afegeix que “estem començant a tenir més demanda i potser haurem de començar a oferir altres espais per a que el judo tingui una oferta prou àmplia per a que tothom hi càpiga”.

Nuria Mora, presidenta del Club Judo Martorell

Acompanyen Mora a la junta d’aquesta jove entitat la tresorera Verónica García, la secretària Sonia Pérez i la vocal Rosa Pérez. El punt de trobada és a les Instal·lacions Esportives Municipals, habitualment les tardes de dimarts, dimecres i dijous, de 17.30 a 18.30h.

Font: El Club Judo Martorell elaborarà boles de malabars en solidaritat amb infants i gent gran