El concurs ‘Llegir té premi’ impulsa l’hàbit lector entre els més joves

Categories General

La Biblioteca Martorell promou una nova edició del ‘Llegir té premi’, el concurs organitzat per la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques de Catalunya, al qual s’hi poden apuntar els joves d’entre 8 i 16 anys, des del 27 de juny fins al 28 d’agost. La iniciativa pretén promoure la lectura entre els més joves i consisteix a llegir llibres i guanyar punts responent les qüestions que es plantegen sobre la narració.

Amb els encerts s’aconsegueixen punts que permetran als participants pujar de nivell, desbloquejar peces d’avatar, guanyar medalles digitals i escalar de posició per optar a molts altres premis, detalla Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell.

Josefina Canals, tècnica Biblioteca Martorell

El concurs es divideix en dues categories: de 8 a 11 anys i de 12 a 16 anys. Josefina Canals explica els passos que s’han de seguir per inscriure’s en la iniciativa.

Josefina Canals, tècnica Biblioteca Martorell

El concurs ‘Llegir té premi’, incentiva als més joves a llegir i a practicar la comprensió lectora, ja que aquesta els farà guanyar diferents premis. Els guanyadors globals de cada categoria s’enduran un smartwatch o polsera d’activitat cada un.

Els cinc primers participants de cada categoria i l’equip guanyador de cada etapa, guanyaran llibres infantils i juvenils. Els 150 primers del rànquing final de cada categoria guanyaran un punt de llibre imant commemoratiu, i finalment, tots els participants poden guanyar premis virtuals (punts, crèdits, peces per l’avatar, medalles digitals) responent correctament els qüestionaris de comprensió lectora.

Josefina Canals, tècnica Biblioteca Martorell

A Martorell, ja hi ha 15 participants inscrits. Més informació a la Biblioteca i al web llegirtepremi.cat .

Font: El concurs ‘Llegir té premi’ impulsa l’hàbit lector entre els més joves