El Departament de Salut proposa que Martorell segueixi en fase 0 una setmana més

Categories General

La Generalitat de Catalunya ha proposat al govern de l’Estat que Barcelona i tota la Regió Metropolitana continuïn en fase 0 del desconfinament. El Departament de Salut s’empara en la prudència i el fet d’evitar un rebrot del virus, i justifica que la regió sanitària a la qual pertany Martorell, la Regió Metropolitana Sud, juntament amb Barcelona ciutat i la Regió Metropolitana Nord, concentren el 66% de la població de Catalunya i el gruix de la mobilitat del país.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha exposat que avançar en la desescalada “no serà ni fàcil ni ràpid, però a Martorell hem de fer prou bé les coses per sortir de manera progressiva i palatina del confinament. Encara avui hi ha gent sense mascareta pels carrers del nostre poble. Situacions com aquesta són les que fan que no canviem de fase”.

Tal com ha explicat en altres ocasions, “l’ús de la mascareta és la manera més efectiva d’evitar el contagi. Els experts, i així ho ha anunciat el Govern, ja estan estudiant el seu ús obligatori al carrer a tot l’Estat perquè, a més de prevenir els contagis, facilitarà el control de les sortides al carrer amb més seguretat”.

A Martorell, tot i que encara no és obligatori, l’alcalde ha demanat que tots els ciutadans portin mascareta quan surtin al carrer, excepte per fer esport o que per motius de salut no puguin dur-la.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Milloren les dades d’afectats per coronavirus

Avui tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu 22 infectats per coronavirus, dels quals 14 són personal sanitari i vuit són pacients ingressats amb positiu (cinc dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 14 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui 31 positius, dos a l’Hotel Salut i 213 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 257 persones infectades de coronavirus de les quals 213 són de Martorell.

En les darreres hores, no hem hagut de lamentar cap defunció al municipi i s’han donat d’alta tres persones a l’Hospital Sant Joan de Déu, al Sagrat Cor i a l’Hotel Salut.

Font: El Departament de Salut proposa que Martorell segueixi en fase 0 una setmana més