El Departament d’Educació impulsa un projecte d’informació i orientació acadèmica virtual

Categories General

El Departament d’Educació de la Generalitat impulsa ‘Al teu costat en la tria educativa ‘, un projecte d’informació i orientació acadèmica virtual per a l’alumnat. Aquesta iniciativa, que començarà a funcionar el 18 de maig al web del Departament , vol ajudar els alumnes i les seves famílies a triar entre les diferents ofertes d’ensenyaments postobligatoris i els itineraris educatius.

Els alumnes, sobretot en els canvis d’etapa educativa, precisen d’acompanyament en la tria de les diferents opcions, i per tant, cal informació i orientació educativa. Una informació que habitualment obtenien per diferents vies com l’assessorament dels professors i dels orientadors dels centres, els diferents canals del Departament d’Educació, i els esdeveniments com el Saló de l’Ensenyament i d’altres fires que s’han suspès a causa de la Covid-19.

És també amb l’objectiu de buscar noves formes de comunicació que Educació posa en funcionament aquest servei d’informació virtual, complementari de la tasca que ja es fa des dels centres educatius. El nou canal dona un servei d’orientació acadèmica personalitzada a través d’un llenguatge i formats virtuals pensats per a alumnes a partir de 16 anys.

Pel que fa a la informació, hi haurà un nou espai al web del Departament d’Educació que inclourà vídeos animats sobre els diferents itineraris formatius –en cas de graduació a l’ESO i també si no s’assoleix-; vídeos de presentació dels diferents ensenyaments amb la possibilitat de fer consultes en línia; preguntes freqüents que sorgeixen a l’hora de triar els estudis futurs; novetats per al curs 2020-2021; dates de preinscripció i dates de les diferents proves.

D’altra banda, el web Estudiar a Catalunya disposarà de la informació completa de tots els ensenyaments -informació general, modalitats, cicles, accés, sortides acadèmiques i professionals, entre altres.

Font: El Departament d’Educació impulsa un projecte d’informació i orientació acadèmica virtual