El Dia Internacional de la Dona s’obre lloc a L’Agenda de Març

Categories General

La commemoració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, ocupa gran part de les activitats de principi de mes. Des d’exposicions fins a concerts, passant per tertúlies o projeccions, totes amb perspectiva de gènere per reivindicar la igualtat entre homes i dones. Però hi ha més vida a banda de la diada per excel·lència del feminisme, el 22 de març se celebra la 28a Marxa de la Primavera, una de les tradicions consolidades de la nostra ciutat. La presentació del llibre “Perdre la Por” de Marta Pascal o el Concurs Palet 2020 són només algunes de les activitats destacades.

Reportatge sobre cinc dones diverses de Martorell

Diem el “Dia de la Dona”, però de dones n’hi ha milions i molt diverses. Cadascuna té la seva pròpia història i les seves batalles personals, però en algun moment de la seva vida totes han patit les conseqüències del masclisme i el patriarcat. Hem entrevistat a la Teresa Bastardes Montserrat, l’Hadia Drame Tine, la Patricia Lázaro Enseñat, la Mucha Miriam i la Inocencia Román Bravo per conèixer i narrar les seves vides, que en un món igualitari i feminista haguessin sigut més justes i possiblement més fàcils.

Hi ha un perfil dedicat a cadascuna de les entrevistades amb la voluntat de retratar la seva pròpia manera d’afrontar les desigualtats i discriminacions amb què s’han trobat en el seu camí com a dones. Només es representen a elles mateixes, però les seves històries poden resultar familiars per altres moltes dones, encara que només comparteixen el gènere entre elles. Diversitat generacional, laboral i d’ètnia per tenir un petit tast de les dones de Martorell.

L’Agenda de març en paper la podeu trobar als comerços i equipaments públics de Martorell o bé us la podeu descarregar clicant aquí .

 

Font: El Dia Internacional de la Dona s’obre lloc a L’Agenda de Març