El Dia Mundial del Teatre se celebra amb un micro obert ple de talent

Categories General

Aquest dijous s’ha commemorat el Dia Mundial del Teatre amb una jornada de lliure participació a la plaça de les Cultures, organitzada per l’Aula de Teatre de Martorell, que ha englobat performances, actuacions musicals i lectura de poemes. Hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza.

L’alumnat s’ha reunit en aquesta festa per compartir la seva passió pel teatre. El president de l’Aula de Teatre, Jordi Morera, ha explicat que “els alumnes fan una mínima representació i una explicació del que estan treballant en aquest moment a classe. A més, també han vingut els ateliers de les escoles. Una cita oberta al públic i a tothom qui vulgui participar”.

Jordi Morera, president Aula de Teatre

Els membres de l’escola han actuat en aquesta trobada expressant, a través de les seves actuacions, realitats com el feminisme o l’evolució de la vida. Per grups d’edats, els actors i actrius han demostrat el seu talent davant el públic.

A més, els alumnes han reivindicat amb pancartes que, gràcies a l’art d’actuar, els ha canviat la personalitat, han guanyat confiança i han perdut timidesa. Tal com ha afirmat Morera, “fer teatre no és només anar a veure un drama o una comèdia i riure o plorar, el teatre serveix per a tot. Fer teatre és dir mentides que serveixen per tenir empatia i conèixer més la societat”.

Jordi Morera, president Aula de Teatre

Aquesta exhibició ha lluït l’Aula de Teatre com una associació que creix fora de les classes, mitjançant els seus tallers. Actualment, segons Morera, “l’escola compta amb aproximadament vuitanta alumnes, alguns dels quals han demostrat avui la seva vàlua”.

Jordi Morera, president Aula de Teatre

Per finalitzar l’acte, el president de l’Aula ha compartit amb el públic un manifest de Peter Sellars que reivindica el “teatre com a forma d’art de l’experiència”. Ha recalcat, a més, “la interpretació com a eina per a fomentar l’empatia, la igualtat, la imaginació i el treball en equip”.

Font: El Dia Mundial del Teatre se celebra amb un micro obert ple de talent