El festival virtual El Baix és cultura arrenca aquesta tarda amb participació martorellenca

Categories General

Aquest divendres arrenca El Baix és cultura, un festival impulsat per una vintena d’ajuntaments de la comarca, entre ells el de Martorell, que al llarg d’aquest cap de setmana reunirà un centenar d’actuacions d’artistes i creadors a través d’Instagram. L’objectiu és potenciar, visibilitzar i donar suport directe als artistes locals dels municipis, un sector també castigat per la crisi de la COVID-19.

El programa comptarà amb tallers de circ, cuina, ball, ràdio o robòtica, ; cinc conta contes per a infants i adults; tres accions d’art digital; actuacions de dansa clàssica, contemporània, espanyola i urbana; monòlegs; concerts acústics de música clàssica, jazz o flamenc; cinc sessions de DJ; activitats relacionades amb la literatura, teatrals familiars, cabaret i pallassos.

El Baix és cultura es podrà seguir divendres 8 de maig, de 17.00 a 00.00h; dissabte 9 de maig, d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 00.00h, i diumenge 10 de maig, d’11.00 a 14.00h i de 17.00 a 20.00h. La comarca s’ha dividit en quatre zones geogràfiques, amb un canal d’Instagram específic per a cadascuna d’elles, per tal de fer més fàcil el seguiment. Així, les actuacions dels artistes de Martorell i altres poblacions del Baix Llobregat Nord es podran veure al perfil  elbaixescultura_zonanord. Però també hi haurà directes a elbaixescultura_zonacentre, elbaixescultura_zonafontsanta i elbaixescultura_zonadelta.

Els artistes martorellencs

Avui divendres, a les 19.00h, actuarà la rapera Mucha Míriam, presentant, entre d’altres, el seu tema Indomables . “Agraeixo que hagin contactat amb mi per poder participar en aquesta plataforma online i visibilitzar la meva música i la de molts artistes que ara mateix estan parats per la situació de la COVID-19. Espero que us agradi, passeu una bona estona i aposteu per la cultura”, diu la rapera de Torrent de LLops.

Mucha Míriam, rapera

El ballarí Blai López oferirà danses urbanes i una masterclass de comercial dance avui, a les 19.30h. El jove apunta que “és un gran plaer poder participar en aquest gran festival i, sobretot, poder oferir una part meva a tothom qui es connecti. És un festival amb una gran varietat de persones del món de la cultura de diferents àmbits. Reunir-nos és un fet meravellós, una oportunitat per gaudir tots junts i treure una part positiva d’aquesta situació tan dura que estem vivint”.

Blai López, ballarí

Xavier i Genís Pagès, dues generacions de músics martorellencs, pare i fill, ens sorprendran amb el concert De Bach a Llach , músiques de l’ànima en confinament aquesta nit, a les 21.00h. Xavier Pagés indica que l’esdeveniment serà “una oportunitat per crear una xarxa artística comarcal, que moltes vegades s’ha trobat a faltar. Està molt bé conèixer artistes locals, però encara està millor impulsar una escena comarcal o intercomarcal. Des d’aquest punt de vista, és un gran encert”.

Xavier Pagès, músic

Clara-Tanit Arqué, il·lustradora i graphic recorder explicarà el conte inèdit L’Onada.  “La història està inspirada en els nens de famílies immigrades i la crisi de refugiats del Mediterrani que hem viscut els últims temps. És un projecte que tenia parat i, aprofitant el confinament, he decidit donar-li forma i acabar-lo amb tècniques tradicionals”, explica Arqué, a qui podrem veure en viu dissabte 9 de maig, a les 11.00h.

Clara-Tanit Arqué, il·lustradora

El saxofonista Pere Miró, un dels músics martorellencs més actius en l’àmbit del jazz , rhythm&blues i música jamaicana del panorama català, líder de Tro i integrant de la banda d’en Dani Nel·lo, Skatalà, The Gramophone Allstars Big Band i del grup local Baratos, farà demà dissabte, a les 21.00h, el directe Camarades  “amb cançons del disc que estic enregistrant en total confinament i algunes versions conegudes per tots”, avança.

Pere Miró, saxofonista

Per últim, el mag Jordi Pinto delitarà el públic virtual amb una actuació de màgia d’aprop “amb elements quotidians com cartes, cordes o monedes”, com ell mateix defineix. Hi predominarà la il·lusió i la sorpresa. Serà diumenge 10 de maig, a les 19.00h.

Jordi Pinto, mag

Nombrosos artistes i personalitats conegudes vinculades al Baix Llobregat estan donant suport a aquest festival a través de missatges a les xarxes socials com els actors José Corbacho i Quim Masferrer, la cantant Lucrecia, el periodista i escriptor Francesc Latorre, Eduard Costa, d’El últim indi i excomponent dels Amics de les Arts, Santi Balmes, cantant dels Love of Lesbian, o els periodistes martorellencs Cristina Solias del programa Planta Baixa de TV3 i Miquel Sabe del FAQS Preguntes Freqüents .

 

Font: El festival virtual El Baix és cultura arrenca aquesta tarda amb participació martorellenca