El Govern de l’Estat proposarà l’ús obligatori de les mascaretes a l’espai públic

Categories General

Amb nou setmanes de confinament completades i amb el pla de desescalada ja en marxa, el Govern de l’Estat proposarà que les mascaretes siguin d’ús obligatori als llocs públic, una mesura destinada a seguir evitant la propagació del coronavirus. El president de l’executiu espanyol Pedro Sánchez ho ha traslladat avui als presidents autonòmics, després que l’obligatorietat de les mascaretes fos una mesura que ja s’estudiava des del Ministeri de Sanitat.

De fet, serà el mateix Ministeri de Sanitat qui reguli l’ús de les mascaretes, que s’han convertit en una de les mesures més efectives per evitar el contagi de la COVID-19. Pel moment, no s’ha detallat en quins àmbits o segons quina normativa es durà a terme aquesta mesura, i s’haurà d’esperar a la resolució que es publiqui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). A Martorell, l’ajuntament ha repartit 29.000 unitats del tipus FFP2 entre totes les llars, una campanya que va finalitzar a principis de la setmana passada.

En aquest sentit, l’alcalde Xavier Fonollosa ha exposat que des de l’àmbit municipal ja s’havia reclamat i confia, optimista, en els seus efectes positius: “Crec que és una mesura molt encertada tenint en compte que en les diferents fases del desconfinament haurem d’anar sortint més i tornar a relacionar-nos entre nosaltres”.

Segon dia consectiu sense morts

Pel que fa a les xifres d’afectats a Martorell, avui no ha mort cap persona per coronavirus, i s’encadenen dos dies seguits sense defuncions. Pel que fa a infectats, a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell se’n registren 16, dels quals 11 són personal sanitari i cinc pacients. A l’Hospital Sagrat Cor, 27 persones es mantenen ingressades per la COVID-19. I pel que fa al nombre total de veïns afectats a Martorell, la xifra és de 246. A més, encara en queden 11 aïllats a les seves llars pendents dels resultats que ho determinin o no.

Font: El Govern de l’Estat proposarà l’ús obligatori de les mascaretes a l’espai públic