El José Echegaray pren part en una xocolatada solidària per guanyar fons en la lluita contra el càncer infantil

Categories General

L’Escola José Echegaray celebrarà el dilluns 22 de febrer la quarta edició de la Xocolatada Solidària per recaptar fons de cara a la investigació pel càncer infantil i juvenil que es desenvolupa a l’Hospital Sant Joan de Déu. Com a escola UNESCO, el centre martorellenc vol reforçar el seu paper prenent part en iniciatives solidàries i ha permès a les famílies fer la reserva de la seva ració de xocolata, adaptant l’acció als temps de pandèmia.

La Xocolatada Solidària està composada per fundacions que treballen per recaptar fons que ajudin a la investigació del càncer infantil, com l’Associació Anita, l’Associació contra el Rabdiosarcoma, La Lluita d’Arnau o les Pulseras Candela. L’Escola José Echegaray destinarà tots els fons que recapti a la guardiola per investigar sobre els càncers que afecten els més petits.

L’escola martorellenca celebrarà dilluns la xocolatada en un format diferent al dels tres anys anteriors, més simbòlic. El centre ha demanat enguany a les famílies que reservin la seva ració, com si es tractés d’una xocolatada normal, i també vendran clauers durant tota la setmana per seguir recaptant fons.

La directora del centre, Cristina Dalmau, explica que reforçant el segell solidari de l’escola, han decidit tornar a implicar-se. Enguany, “volem conscienciar l’alumnat en un fet concret, i quan treballem una temàtica també la treballem a l’aula”, explica.

Cristina Dalmau, directora Escola José Echegaray

Dalmau exposa que el funcionament de la xocolatada d’aquest curs ha canviat, però “havíem de trobar una solució, no podíem no celebrar-la”. La directora explica que moltes famílies han decidit fer aportacions extra a banda de la que ja havien reservat per als seus fills.

Cristina Dalmau, directora Escola José Echegaray

La Xocolatada Solidària és un projecte que ha guanyat adeptes des del primer any de la seva celebració. Si el 2018 van unir-se 319 escoles, va créixer fins les 864 el 2019 i l’any 2020 van participar-hi 1.117, recaptant 452.314€.

Font: El José Echegaray pren part en una xocolatada solidària per guanyar fons en la lluita contra el càncer infantil