El martorellenc Adrián Acuña debuta al Campionat d’Espanya de minimotos

Categories General

Adrián Acuña (Martorell, 2014) ha completat amb només set anys el seu primer Campionat d’Espanya de minimotos. És la primera prova estatal per al jove, que encadena quatre cursos dalt d’una moto. El pilot ha rebut una subvenció de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Martorell per poder participar en aquesta competició.

Alumne de segon de Primària a l’Escola Juan Ramón Jiménez, Acuña combina els estudis amb els entrenaments a la Dav Racing School al Vendrell, després d’haver començat el seu camí com a motorista a la Simonety School a Coma-Ruga. Al Baix Penedès, ha fet les primeres passes per fer-se lloc en les minimotos, l’avantsala de cilindrada superior.

El primer Campionat d’Espanya de minimotos ha arribat per a Acuña aquesta temporada i l’ha dut lluny de casa: Burgos, Màlaga, Conca i Pontevedra han estat les ciutats on ha corregut i ha completat la seva primera experiència estatal. El pilot martorellenc, creu que “va ser molt dur, hi havia motos amb molt nivell”, però ha estat molt emocionant prendre-hi part.

Adrián Acuña, pilot martorellenc

Amb només set anys, ha viatjat per Espanya acompanyat per la seva família i ha pogut posar-se a prova lluny de casa. En aquest sentit, el seu pare, Javier Acuña, ha observat l’evolució que ha tingut el seu fill i com ha estat rodar en circuits diferents. Sobre els seus inicis en el món del motociclisme, exposa que va ser progressiva: “Primer li compres una moto, després els guants, les proteccions i el casc, i després vam veure que li agradava”.

Javier Acuña, pare d’Adrián Acuña

Després de passar per la Simonety School i competir a partir d’aquest any amb la Dav Racing School, Adrián Acuña reconeix que el canvi ha valgut la pena: “Era el meu primer canvi d’escola, i ha sigut una mica dur, però em sento molt bé amb ells”. A més, ha dit que li agradaria poder compartir moments dels entrenaments amb els seus amics.

Adrián Acuña, pilot martorellenc

Acuña ha posat punt i final a la temporada aquest cap de setmana al Circuit Móra d’Ebre, amb l’Associació Nacional de Pilots Aficionats. A l’última cursa ha aconseguit la tercera plaça. Ara es prepara per a un 2022 on promet seguir donant gas.

Font: El martorellenc Adrián Acuña debuta al Campionat d’Espanya de minimotos