El martorellenc MARKUS D fa bo el repte de pintar Messi penjat d’una paret a Montserrat

Categories General

L’artista plàstic Marc Armengol, conegut com MARKUS D , va superar aquest dilluns el darrer repte d’art extrem que s’ha plantejat, de pintar la figura del futbolista Leo Messi penjat en una paret rocallosa de Montserrat. El martorellenc va dedicar l’experiència a les víctimes de la COVID-19 i del càncer, entre les que hi figuren alguns familiars, i la va qualificar com a “molt dura” des d’un punt de vista físic.

El nou repte d’art extrem d’Armengol es va perllongar durant prop de vuit hores i va arrencar cap a les 07.30h del matí, en el moment en què l’artista arribava amb el seu equip a l’aparcament del Monestir de Montserrat. L’acompanyaven el productor, editor i manager de l’esdeveniment, Jordi Pascal, la reportera gràfica Clàudia Pascal i els escaladors i experts professionals en esport d’aventura Juanjo Medina i David Claudio.

L’equip es va desplaçar a peu des del Monestir i fins les proximitats del cim de Sant Jeroni “durant més de dues hores i mitja, perquè havíem de pujar el quadre, les pintures, les cordes i tot el material gràfic necessari, i va ser força cansat”, explica Armengol. En arribar, encara es va estar dues hores més preparant l’activitat, fins que va escalar i fer ràpel per la paret i va pintar el quadre. Una experiència que, per l’artista, va ser “molt dura des del punt de vista físic. En baixar, vaig tenir vàries rampes”.

MARKUS D, artista plàstic

Malgrat les dificultats, l’experiència va ser “molt emotiva. Quan estava allà dalt pintant el quadre vaig recordar es víctimes de la COVID-19 i del càncer, i principalment familiars meus que ens han deixat no fa pas gaire: el Josep Martret el Toni Grau i la Carme Centelles”. Armengol va dedicar l’esdeveniment a tots ells, així com “a la gent que em segueix a les xarxes socials” i també a Leo Messi, qui celebra el seu 33è aniversari aquest dimecres 24 de juny, i a qui farà arribar el quadre.

MARKUS D, artista plàstic

L’esdeveniment s’ha seguit a diverses cadenes de televisió –TV3, TVE, Tele 5 i BarçaTV- i MARKUS D ja ha avançat que “no serà el darrer. En preparo més”. Des del 2016 ençà, ha pintat Johan Cruyff , Andrés Iniesta , Álvaro Bultó , David Bisbal i Salvador Dalí. Aquest darrer, en una acció subaquàtica a Palamós el passat octubre de 2018, que li va valer superar el rècord Guinness de pintar el quadre més gran sota l’aigua, a cinc metres de profunditat i en uns 50 minuts.

Font: El martorellenc MARKUS D fa bo el repte de pintar Messi penjat d’una paret a Montserrat