El marxa el programa ‘Forma’t’ en esport i lleure infantil i juvenil

Categories General

Aquest matí s’ha presentat al Centre Cultural el ‘Forma’t ‘, un programa d’accions formatives impulsades pel Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM). Es tracta de tres modalitats de cursos, subvencionats al 100% per l’Ajuntament de Martorell, per a joves d’entre 16 i 25 anys, des d’ara i fins el 28 de juliol. Es relacionen amb l’àmbit del lleure i de l’esport i s’orienten cap a una transformació social.

A l’acte de benvinguda, celebrat a l’Auditori Joan Cererols, hi han intervingut el director del PMSAPM, Valentí Santos, i el president de Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB), Salvador Valls. Tot seguit, s’ha iniciat una acció dinamitzadora entre els 80 joves inscrits al projecte, a càrrec de les referents del programa Iris López i Cristina Sola.

Els inscrits desenvoluparan noves habilitats i exploraran noves oportunitats laborals amb algun dels tres cursos proposats: el de monitor/a d’activitats de dinamització en l’àmbit poliesportiu -per a joves de 16 a 25 anys-; el de monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil , o el de director i directora d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil . Aquests dos últims, per a 18 a 25 anys.

Valentí Santos, director del PMSAPM, destacava en la presentació que “aquest projecte és molt important per a nosaltres, perquè enllaça amb el nostre model de transformació social. Volem posar l’esport i el lleure com a eines per a fer-ho possible”.

Valentí Santos, director del PMSAPM

Per això, es compta amb la col·laboració d’entitats molt potents en l’organització dels cursos: el Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB) -en el cas dels esportius-, i l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (Acellec) en els de lleure. A més, col·laboren en el projecte la Fundació Bofill i la Fundació Johan Cruyff.

El president del CEBLLOB ha explicat que “el Consell és una entitat privada sense ànim de lucre creada als anys 80 per la Generalitat per facilitar que tota modalitat esportiva i activitat física arribi a qualsevol persona, i que es pugui fer des de l’àmbit més social i més educatiu”. Un òrgan plural, en el que també hi participen representants de les federacions esportives, escoles, ajuntaments i consells comarcals.

Salvador Valls, president del CEBLLOB

Valls ha recalcat que els cursos “no pretenen formar possibles futurs entrenadors d’elit i milionaris. No anem per aquesta línia i no enganyem a ningú. Però podreu ser monitors i tècnics que facilitin la transformació social”.

El president del CEBLLOB ha posat en valor que Martorell “és un dels municipis modèlics. No en trobareu cap altre que a dia d’avui dugui a terme projectes com el Martorell Educa 360, que serà transformador. D’aquí a uns anys se’n parlarà arreu del territori, perquè uneix el coneixement de l’esport tradicional amb el de l’àmbit educatiu i social”. També ha destacat que la nostra població sigui Ciutat Europea de l’Esport 2023.

Salvador Valls, president del CEBLLOB

Valentí Santos ha destacat que els cursos contribuiran a la formació dels 80 inscrits, i que els serviran tant per ajudar els infants a millorar les seves oportunitats educatives i tirar endavant projectes de vida com també “per a que s’ho passin bé, es coneguis entre ells i estableixin lligams i descobreixin coses noves, per ampliar la mirada”.

Valentí Santos, director del PMSAPM

El ‘Forma’t’ es realitzarà a l’Institut Joan Oró de dilluns a divendres i de 09.00 a 13.00h, fins el 28 de juliol.

 

Font: El marxa el programa ‘Forma’t’ en esport i lleure infantil i juvenil