El Muxart, primer museu martorellenc que torna a obrir les portes aquest dijous

Categories General

Els Museus de Martorell tornen a l’activitat al mes de juny i el primer en fer-ho és el Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis, que torna a obrir al públic des d’aquest dijous 18 de juny. Set dies després, el 25 de juny, serà el torn de l’Enrajolada, Casa Museu Santacana i el Museu Municipal Vicenç Ros. En tots els casos, caldrà complir unes normes mínimes d’higiene i seguretat.

El Muxart reprèn les visites de 17.30 a 20.30h els dijous i els divendres, mentre que els dissabtes, diumenges i festius l’horari serà de 10.30 a 14.00h. Els visitants accediran de forma gratuïta a l’exposició ‘Muxart, color i composició’, amb aforament limitat i ús imprescindible de la mascareta.

L’Enrajolada, Casa Museu Santacana i el Museu Municipal Vicenç Ros obriran el 25 de juny. L’Enrajolada ho farà els dimarts, dijous i dissabtes, i el Vicenç Ros els dimecres, divendres i diumenges. En tots dos casos serà imprescindible fer reserva prèvia –com a mínim amb una setmana d’antel·lació- “trucant a Museus de Martorell, al 93 774 22 23, o bé enviant un correu a museus@martorell.cat”, com explica el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l’Ajuntament, Andreu González.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l’Ajuntament

A les visites a l’Enrajolada i el Vicenç Ros s’atendran visites individuals o d’un màxim de sis persones i també serà obligatori l’ús de la mascareta per complir amb els mesures higièniques i de seguretat pertinents.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l’Ajuntament

Represa de l’exposició ’23 dones celebren el seu cos’ a La Caserna

També aquest dijous 18 de juny es reprèn a La Caserna la mostra fotogràfica de la martorellenca Glòria Cruz que porta per títol ’23 dones celebren el seu cos ’. Inaugurada el passat 5 de març, les visites es van interrompre pocs dies després a causa de l’aixecament de l’estat d’alarma. González apunta que “era de justícia reprendre aquesta mostra fotogràfica, que podrà veure’s del 18 al 28 de juny”.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l’Ajuntament

És una selecció de 23 fotografies de dones de l’entorn de la fotògrafa, d’edats compreses entre els 22 i els 65 anys, que mostren el seu cos i la seva personalitat a través d’instantànies. El projecte va néixer l’any 2018 i que va culminar el desembre passat, després de llargues sessions de prop de 3 hores amb cadascuna, per immortalitzar la personalitat i l’anatomia de les participants, i seleccionar d’entre els centenars d’imatges la que millor les representés. Cruz va revelar les imatges en blanc i negre, amb un sol punt de llum i un tamany estàndard de 50 x 75 centímetres.

Font: El Muxart, primer museu martorellenc que torna a obrir les portes aquest dijous