El nou edifici dels Amics del Ferrocarril obres les portes al públic

Categories General

El nou edifici de la Companyia de Ferrocarrils de Madrid a Saragossa i Alacant (MZA) dels Amics del Ferrocarril de Martorell ha quedat inaugurat aquest matí en una festa en què s’han donat a conèixer les noves instal·lacions als martorellencs. L’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat pels regidors Albert Fernández, Lluís Amat, Gerard Mimó, Belén Leiva, Elisabet Plaza i Andreu González, han fet suport a l’entitat en la nova seu, on ja s’hi pot apreciar tot el material amb què compta, les maquetes que està muntant i elements antics del transport ferroviari.

Amics del Ferrocarril de Martorell, que suma setanta socis, ha arribat al 70% del muntatge de la sala d’exposicions i a la meitat de la nova maqueta que, finalment, muntaran i exposaran en una de les sales del nou edifici. La seu que hi havia fins ara, ubicada a la plaça Maria Canela, servirà com a magatzem per a tot el que no cap al nou equipament.

El president de l’entitat, Xavi Montia, ha reivindicat el nou edifici com “un centre de divulgació del patrimoni ferroviari” i que estarà obert al públic perquè conegui amb tot tipus de detalls l’ofici de maquinistes i ferroviaris.

Xavi Montia, president Amics Ferrocarril Martorell

Les obres en l’edifici, que data dels anys 20 del segle XX, van començar l’estiu de 2021. Poc més d’un any després, s’ha restaurat i ha mantingut l’essència dels seus orígens. En aquest sentit, l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa ha recordat que es tracta de l’edifici dels maquinistes, “en queden molt pocs i tenen més de cent anys”. A més, ha coincidit amb Amics del Ferrocarril de Martorell en assenyalar que obrir-lo al públic pot ser molt enriquidor.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Albert Fernández, ha destacat que “avui és un dia important per a Martorell”, posant en relleu la tradició ferroviària del barri de Can Carreras.

Albert Fernández, regidor Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge

La jornada ha estat amenitzada per actors de l’Aula de Teatre de Martorell, que han representat una escena pròpia de la dècada dels anys 20, i l’han acompanyat la botifarrada i la sessió de cinema a la fresca.

 

 

 

Font: El nou edifici dels Amics del Ferrocarril obres les portes al públic