El PFI-PTT participa al programa ‘Històries de vida’ netejant el seu entorn

Categories General

Alumnes del Curs de fabricació mecànica i instal.lacions electrotècniques del Programa de Formació i Inserció – Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) de Martorell van recollir prop de 24 quilos de brossa al voltant del seu centre educatiu. L’acció, celebrada el passat 3 de novembre, s’emmarcava en el projecte ‘Històries de vida’, impulsat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta activitat es denomina plogging  i combina l’activitat esportiva amb la recollida d’escombraries. Té el seu origen a Suècia i consisteix en trotar i recollir escombraries alhora. D’una banda, esdevé una acció útil per lluitar contra la contaminació plàstica i, de l’altra, una bona manera de fer exercici, que proporciona una variació en els moviments del cos.

Hi van participar, de forma simultània 10 grups i 220 alumnes de Plans de Transició al Treball d’arreu del territori, que van recollir 280 quilos de brossa. La professora del Curs d’auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electromagnètiques del PTT de Martorell, Montse Boix, explica que l’objectiu principal era “conscienciar els joves sobre la necessitat de cuidar el nostre planeta”.

Montse Boix, professora del PTT Martorell

Abans d’iniciar l’activitat, els alumnes van fer un connexió simultània amb els d’altres grups i, en acabar la recollida, van torna a connectar per compartir l’experiència. Aquest plogging és la primera d’un seguit d’activitats emmarcades en projecte ‘Històries de vida’, que posa en contacte persones voluntàries del món de l’empresa amb els joves del PFI.

Montse Boix, professora del PTT Martorell

S’estableixen trobades i els joves escolten les trajectòries professionals dels voluntaris i hi estableixen uns vincles que, més endavant, poden derivar en fer una visita a l’empresa o una altra activitat conjunta. Per a Boix, “els joves es motiven a participar-hi en veure que n’hi ha d’altres municipis que també hi prenen part”.

Montse Boix, professora del PTT Martorell

Properament, el programa definirà noves activitats, entre les que es preveu fer trobades entre joves de diferents grups.

Font: El PFI-PTT participa al programa ‘Històries de vida’ netejant el seu entorn