El pont d’Anoia s’il·lumina de verd per fer visible la malaltia de Perthes

Categories General

El 17 de gener és el Dia de la Conscienciació sobre la Malaltia de Perthes, amb motiu de donar-la a conèixer i arribar a les famílies de nens afectats i als adults que en pateixen les seves seqüeles. Enguany, l’Ajuntament de Martorell, a petició de l’Associació de Famílies amb Perthes (ASFAPE ), s’ha sumat a la iniciativa il·luminant de color verd el pont d’Anoia, color que representa el logotip de l’associació i l’esperança amb la que lluiten dia rere dia.

La malaltia de Legg-Calvé-Perthes va ser descrita cap a l’any 1910 i afectant avui dia aproximadament a 1,5 de cada 10.000 infants. Es tracta d’una necrosis vascular en el cap del fèmur, causada per la falta de reg sanguini i que es presenta entre els 3 i 12 anys, però en una majoria entorn als 6-8 anys. Generalment afecta a un dels malucs, però pot ser bilateral en un 10-15% dels casos i no sempre en el mateix moment. Els símptomes més comuns són la coixesa, la rigidesa en el maluc, la restricció de moviment o malestar en el genoll.

L’ASFAPE va néixer al 2014, amb l’objectiu de sensibilitzar i difondre la realitat i les necessitats de les famílies afectades. A més, l’associació també s’encarrega d’assessorar a pares i entitats escolars per obtenir el benestar dels infants afectats, fomentar i impulsar la investigació, i sol·licitar la col·laboració i el suport de les institucions i organismes tant oficials com privats, entre d’altres.

Font: El pont d’Anoia s’il·lumina de verd per fer visible la malaltia de Perthes