El Procicat prorroga dues setmanes més les mesures actuals contra la COVID

Categories General

El Procicat ha decidit allargar les mesures actuals contra la pandèmia dues setmanes més, fins diumenge 7 de febrer, per intentar continuar frenant la situació epidemiològica que es viu a Catalunya. Aquesta nova pròrroga entraria en vigor a partir de dilluns, 25 de gener. El Departament de Salut alerta que encara continua l’alta pressió assistencial als hospitals catalans amb 2.825 ingressats i 612 pacients a les UCI, i demana un esforç més per frenar la corba ascendent de la pandèmia.

Les mesures són les mateixes que estan en vigor des del passat 7 de gener. Pel que fa a la mobilitat personal, es continuarà limitant al perímetre municipal durant tota la setmana, amb les mateixes excepcions que per a l’entrada i la sortida de Catalunya, si bé es continuarà permetent la realització d’activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs.

Les trobades familiars o socials es continuaran permetent sempre que no se superin les sis persones, llevat que siguin convivents, i no suposin la confluència de més de dues bombolles de convivència. A aquestes mesures obligatòries s’afegeix la recomanació que les reunions o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent els domicilis, es limitin tant com sigui possible i, en tot cas, fonamentalment a les visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

A més, seguirà suspesa l’obertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista de més de 400 metres quadrats, i dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials. Els que tenen una superfície útil de venda igual o inferior a 400 metres quadrats només poden romandre oberts de dilluns a divendres, per evitar la major afluència que es dona en cap de setmana. Es manté la limitació de l’aforament al 30% de l’autoritzat i també la resta de mesures organitzatives de seguretat. S’exclouen d’aquestes previsions els establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials.

L’horari d’obertura al públic de les activitats permeses en cap cas podrà superar la franja entre les 6.00 i les 21.00h, en general; no obstant això, sí podrà arribar fins a les 22.00h en cas d’activitats culturals i per a la recollida a l’establiment en els serveis de restauració, i fins a les 23.00h per a serveis de restauració a domicili.

Pel que fa als equipaments esportius, es preveu el tancament dels que es troben ubicats en espais tancats, a excepció de les piscines, l’ús de les quals se sotmet també a condicions especials de control. També continuaran suspeses les activitats del lleure infantil i juvenil i seguiran també suspès majoritàriament el desenvolupament de les activitats extraescolars, que es limiten a aquelles que es realitzin en el centre escolar i en què participin exclusivament alumnes del grup bombolla definit per a l’activitat lectiva.

Per últim, continuaran suspeses les activitats de cultura popular i tradicional, incloses les de caràcter esportiu. També s’ajornen les competicions esportives, a excepció de les oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals que s’han de celebrar sense assistència de públic.

Font: El Procicat prorroga dues setmanes més les mesures actuals contra la COVID