El programa ‘Juga a l’Escola’ arriba aquest dissabte al pati del José Echegaray

Categories General

El pati de l’Escola José Echegaray obrirà dissabte, 20 d’abril, de 10.30 a 13.00h, per poder jugar en família i passar-ho bé compartint activitats gratuïtes i diverses pensades per als infants d’Infantil i Primària de tot Martorell. Es tracta d’una nova edició del programa ‘Juga a l’Escola’ de la Regidoria d’Ensenyament.

El programa ‘Juga a l’Escola’, integrat dins el projecte ‘Martorell Educa 360 ‘, vol aprofitar el potencial educatiu del joc, fent ús dels patis de les escoles en horari extraescolar els dissabtes al matí, per promoure l’activitat física, l’expressió artística intercultural i la cohesió social.

Des de la Regidoria d’Ensenyament, duen a terme “accions perquè els nostres infants, adolescents i joves disposin d’una carta de serveis i programes educatius per l’horari escolar i extraescolar -activitats Martorell Educa 360- com per la connexió amb les oportunitats educatives de l’entorn que trobem al municipi, aquí hi serien les activitats familiars com a font d’aprenentatge per als infants”, detalla el tècnic d’Ensenyament, Oriol Bosch.

Oriol Bosch, tècnic d’Ensenyament

En aquesta ocasió, al pati de l’Escola José Echegaray trobarem la gimcana familiar ‘Som ciència!’, en què un personatge necessitarà ajuda i a través d’un seguit de proves els infants amb les famílies hauran de trobar la solució. Una gimcana on els infants descobriran dones referents de l’àmbit científic de totes les parts del món.

Es podrà gaudir de tallers artístics i culturals com ‘Land art ‘, on l’entorn natural serà una tela on podem trobar veritables obres d’art: traços, textures, colors, imatges….Convertirem el pati de l’escola en una obra artística que es pugui visitar. ‘Planetari’, on crearem el nostre propi mòbil amb planetes per posar llum als racons preferits dels participants. I, per últim, el taller ‘Experimentem’, per crear electricitat estàtica amb dos globus i fer caminar ninots de paper.

A més, hi haurà activitat física i esportiva amb ‘Gaudeix de l’esport!’, on els participants podran gaudir d’una competició esportiva adaptada als seus interessos, i ‘Escalada’ amb aactivitats de boulder al rocòdrom de l’escola.

També hi haurà un taller de psicomotricitat en família. Una sessió en la qual podreu compartir un temps de jocs, tan lliures com dirigits, adreçats a infants d’educació Infantil (I3, I4, I5). Aquesta activitat es durà a terme al gimnàs de l’Escola José Echegaray, amb material variat específic de psicomotricitat i amb l’acompanyament de tècniques especialistes, que donaran sentit i significat a la proposta. Cal realitzar reserva prèvia al portal d’entrades .

The post El programa ‘Juga a l’Escola’ arriba aquest dissabte al pati del José Echegaray appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: El programa ‘Juga a l’Escola’ arriba aquest dissabte al pati del José Echegaray