El Progrés allotja el 8è Acte de Reconeixement als Valors Juga Verd Play

Categories General

El Teatre El Progrés ha acollit aquesta tarda el 8è Acte de Reconeixement als Valors Juga Verd Play , organitzat pel Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB) amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Martorell. L’objectiu ha estat distingir els equips, entitats i agents més destacats del programa Juga Verd Play, inclòs dins de la competició dels Jocs Escolars del curs 2022-23.

A l’acte hi ha assistit el president del CEBLLOB, Salvador Valls, i el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo. En representació de l’Ajuntament de Martorell, el regidor d’Esports en funcions, Gerard Mimó, i la regidora d’Ensenyament i Salut en funcions, Soledad Rosende.

També hi han estat Miguel López, membre de la Comissió Directiva del CEBLLOB i representant de la Federació Catalana de Bàsquet, Tonyo González, membre de la Comissió Directiva del CEBLLOB, Jordi Moreno, regidor d’Esports d’Abrera, Josep March, representant territorial de l’esport de Barcelona, i Valentí Santos, director del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) i membre de la Comissió Directiva del CEBLLOB.

Fa 10 anys que el CEBLLOB va impulsar el Juga Verd Play, un nou sistema que posa els valors per davant de la competició. Amb el Juga Verd Play, la tolerància, el respecte o l’empatia sempre van per davant del resultat, perquè la premissa bàsica del projecte és que si es vol educar en valors, la fita d’aconseguir més punts que l’adversari no pot ser l’únic condicionant per guanyar el partit, sinó que els valors també han de comptar.

El Juga Verd Play està implementat en tots els esports col·lectius i totes les categories de la competició dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya (des d’educació infantil fins cadet/juvenil). Aquest fet es tradueix en una participació de 30 municipis, gairebé 5.000 nens i nenes repartits entre més de 400 equips, més de 200 partits setmanals.

El president del CEBLLOB, Salvador Valls, ha remarcat que “aquesta modalitat esportiva posa els valors i les persones al centre. Volem tenir una menció especial per als pares i mares que han escollit que siguem la família Juga Verd Play. Us demano que seguim amb aquesta fortalesa i que estiguem molt orgullosos d’aquesta família”.

Salvador Valls, president CEBLLOB

“El més important no és guanyar, sinó com es guanya. Aprendre i compartir per sobre de competir per competir. La premissa és l’actitud, l’educació i el comportament cívic, que compten en el resultat final. Ja podem marcar punts que, si no ens comportem bé o si els vostres pares no es comporten bé a la grada, no sumem”, ha dit.

Salvador Valls, president CEBLLOB

El regidor Gerard Mimó ha donat l’enhorabona “a tots els esportistes per la seva predisposició, disciplina, ganes d’entrenar i de competir amb l’objectiu, no de superar ningú, sinó de ser millors que ahir, millors esportistes i ajudar als qui més ho necessiten, però per sobre de tot, de ser millors persones”.

Gerard Mimó, regidor d’Esports en funcions

L’acte d’enguany ha premiat, de forma col·lectiva i individual, esportistes de disciplines com bàsquet, voleibol, futbol sala, patinatge artístic, gimnàstica artística, aeròbica i esportiva, futbol 7 i handbol. També s’ha fet un reconeixement especial a tots els agents esportius que per la seva implicació han fet una competició més formativa, i s’ha agraït a Intersport com a proveïdor oficial de roba dels tutors de joc, monitors i equip tècnic del CEBLLOB.

El president Salvador Valls ha lliurat al regidor Gerard Mimó el guardó Ciutat Juga Verd Play del curs 2022-23. D’aquesta manera, s’ha volgut reconèixer la feina realitzada pel nostre municipi durant tot aquest curs en favor de la promoció de la salut i l’educació a través de l’exercici i l’activitat física, la transmissió de valors través de l’esport i el foment de la igualtat d’oportunitats entre tota la ciutadania.

A continuació, Valls i Mimó han fet entrega del relleu de la torxa Juga Verd Plau a Enrique Vanacloy, regidor d’Esports de Cornellà de Llobregat, ja que aquest municipi serà Ciutat Juga Verd Play del Baix Llobregat el curs vinent.

La cita també ha comptat amb l’actuació de l’artista martorellenc extrem Markus-D, Marc Armengol. Especialista en retrats i pintures sota els efectes de la llum negra i a partir de pintura fluorescent, ha elaborat una obra única per a l’ocasió en viu i en directe.

Font: El Progrés allotja el 8è Acte de Reconeixement als Valors Juga Verd Play