El Recull de Bones Pràctiques COVID-19 de Catalunya reconeix dos programes impulsats per la Regidoria de Gent Gran

Categories General

Dues activitats d’intervenció comunitària de Martorell adreçades a la gent gran del municipi s’han incorporat en un Recull de Bones Pràctiques COVID-19 del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Campus Arnau i DIXIT Girona. En concret, s’ha valorat els projectes ‘Una carta, una amiga, un amic’ i la Setmana de la Gent Gran en versió virtual.

Totes dues activitats han estat impulsades per la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell i han estat reconegudes amb una setantena de bones pràctiques més aportades per les entitats i organitzacions d’arreu del país. El compendi valora les iniciatives comunitàries que s’han adaptat al moment present d’emergència social i sanitària.

La Fundació Campus Arnau ha valorat el projecte ‘Una carta, una amiga, un amic’, que des de 2011 “estableix una relació intergeneracional entre persones grans de les residències i alumnes de tercer de primària. Una acció que implica l’intercanvi d’experiències, coneixement i reconeixement mutu estable en el temps”, explica la regidora de Benestar Social i Gent Gran, Cristina Dalmau. Petits i grans “intercanvien cartes explicant el seu dia a dia i a final de curs es coneixen”, però davant la impossibilitat de fer la trobada física a finals del passat curs, el programa es va adaptar. Prop de 160 infants van elaborar dibuixos i cartells motivacionals que es van editar en vídeos, publicats amb posterioritat al Canal YouTube de l’Ajuntament.

Cristina Dalmau, regidora Benestar Social i Gent Gran

També s’ha reconegut l’adaptació en línia de la 32a Setmana de la Gent Gran i l’Envelliment Actiu. Del 8 al 12 de juny, es van publicar vídeos a YouTube adreçats a les persones grans i relacionats amb tot tipus de temàtiques: tallers i xerrades sobre salut; demostracions dels grups de teatre i ball dels esplais; lectures de contes; tutorials de txikung , ioga, dibuix i pintura; consells d’alimentació i esport; tallers de manualitats i classes de millora de la ment. Hi va haver espai per a audiovisuals on els voluntaris del programa ‘Una carta, una amiga, un amic’ i de la xarxa ‘Bon Veïnatge’ van explicar la seva experiència. També es va incloure el testimoni d’un martorellenc que havia superat amb èxit la COVID-19.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social i Gent Gran

Els dos programes nascuts a Martorell i les propostes restants incloses al Recull de Bones Pràctiques COVID-19 es poden trobar al web www.campusarnau.org .

Font: El Recull de Bones Pràctiques COVID-19 de Catalunya reconeix dos programes impulsats per la Regidoria de Gent Gran