El Rugby Club Martorell, en mans d’una junta gestora a l’espera de convocar eleccions

Categories General

Una junta gestora regeix, des del passat 28 de juliol, el Rugby Club Martorell. Aquest òrgan haurà de treballar per supervisar tot el procés de convocatòria d’eleccions a la presidència i composició d’una nova junta. La maquinària per trobar nou president o presidenta i la seva junta es posarà en marxa al setembre, després d’una aturada de l’activitat a l’agost.

El detonant de l’actual situació és la marxa de l’anterior president del Rugby Club Martorell, Aniol Quintana, i de part de la seva junta, per motius personals i laborals. Aquest fet, segons recullen els estatuts de l’entitat vermella-i-negra, ha obligat “a la dissolució en bloc de la totalitat de l’actual junta directiva”, tal i com apunta el responsable de comunicació de l’entitat, Bernat Tapia. Aquest fet es va exposar en una assemblea extraordinària de socis celebrada el passat 28 de juliol.

Bernat Tapia, responsable de comunicació del Rugby Club Martorell

El club viu un moment de transició, amb la constitució d’una junta gestora “que haurà d’iniciar un procés d’eleccions en un període d’entre 2 mesos i mig i 3 des de l’assemblea”, diu Tapia. A partir de setembre, podria iniciar-se el camí per trobar qui dirigeixi l’entitat. Els requisits per als candidats són formar una candidatura amb un mínim de tres persones -per ocupar els càrrecs bàsics de presidència, tresoreria i secretaria- i que tots els candidats siguin socis del club.

Bernat Tapia, responsable de comunicació del Rugby Club Martorell

L’actual crisi sanitària ha afectat molt directament un esport “que es basa al cent per cent en el contacte físic”, reconeix Tapia, per a qui “encara no se sap quan podrem competir ni si podrem fer-ho. És una situació estranya. De moment no tenim notícies de cap federació per saber quan podrem tornar a jugar”.

Bernat Tapia, responsable de comunicació del Rugby Club Martorell

Malgrat tot, des de mitjans de juliol els 5 clubs federats de l’entitat -sots 14, sots 16, sots 18 i els sènior femení i masculí- estan duent a terme entrenaments sense contacte físic en els que han millorat aspectes bàsics del joc que, com diu Tapia, “possiblement no es treballen tant durant la temporada regular i entre partit i partit”.

Font: El Rugby Club Martorell, en mans d’una junta gestora a l’espera de convocar eleccions