El ‘Sendes’ de Ràdio Martorell celebra 400 programes amb contingut especial

Categories General

El programa radiofònic Sendes , dedicat al senderisme, l’excursionisme i els viatges, arriba al seu capítol número 400. Aquest espai setmanal, de 25 minuts de durada, és una producció de Ràdio Martorell que es va iniciar el gener de 2008. Des del setembre de 2014 forma part dels continguts sindicats de La Xarxa de Comunicació Local, i actualment s’emet a 25 ràdios locals de tot Catalunya. El programa 400 es podrà sentir aquest dimarts, a les 13.00h, a Ràdio Martorell 91.2 FM i en reemissió divendres, a les 15.30h, amb un contingut especial.

Arrencarà amb una salutació del president de la FEEC, Jordi Merino, i continuarà amb una entrevista a Josep Maria Muxachs, director tècnic de l’Editorial Alpina. Originària de Granollers, Alpina acaba de complir 75 anys de vida, i un equip del programa s’hi ha desplaçat per conèixer-la una mica més. Jaume Monés, editor i presentador del Sendes , explica que “hem volgut fer un petit homenatge aquests 75 anys d’empresa vinculada al món de la cartografia, que ha sabut superar èpoques difícils i que continua sent absolutament emblemàtica pel món del senderisme i l’excursionisme”.

Jaume Monés, presentador ‘Sendes’

El Sendes consta de tres continguts. Comença amb un espai d’excursionisme, dedicat cada setmana a una ruta o itinerari -de caire històric, natural o temàtic-, a un centre d’interpretació, museu, espai natural, poble o indret especial. Tot seguit, a l’espai de senderisme, es fa una acurada descripció d’una ruta amb la seva corresponent fitxa tècnica i documentació. Finalment, als ‘Quaderns del Viatger’, persones aficionades a voltar pel món descriuen els seus viatges.

El programa és editat i presentat pel periodista Jaume Monés i compta amb la col·laboració periòdica de Xavier Tió, president de l’Agrupació Excursionista de Martorell, a l’espai de senderisme, i amb Andreu Ortega a les vies tècniques. “Hi ha una fidelitat molt especial de la gent que ens escolta a través de Ràdio Martorell o de les emissores de La Xarxa de Comunicació Local, que ha permès estendre’ns a tot el territori català. És una satisfacció molt gran contactar amb totes les persones que entrevistem i que fan possible els continguts d’aquest espai perquè sempre hem tingut una resposta fantàstica”, destaca Monés

Jaume Monés, presentador ‘Sendes’

L’any 2008 va ser finalista del Premi Rosalia Rovira al millor programa de producció pròpia per a una emissora local en els Premis de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona.

Font: El ‘Sendes’ de Ràdio Martorell celebra 400 programes amb contingut especial