El Servei Local de Català de Martorell obre el període de matrícula

Categories General

El Servei Local de Català (SLC) de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ofereix nou cursos de català, quatre de presencials, un de semipresencial i quatre en línia. Tots els cursos tenen una durada de 45 hores. Les classes del primer trimestre començaran el 28 o 29 de setembre i s’acabaran el 14 o 15 de desembre.

Els cursos presencials seran els corresponents als nivells més baixos. D’una banda, un Inicial: dimarts i dijous de 16 a 18 h. Quant als tres Bàsics 1, s’oferiran en dos horaris de matí (dilluns i dimecres de 9.15 a 11.15 h o dimarts i dijous de 9.15 a 11.15 h) i un horari de tarda (dilluns i dimecres de 17.45 a 19.45 h). També hi haurà la possibilitat de cursar un Elemental 1 semipresencial, amb una sessió presencial un cop a la setmana (dilluns de 9.15 a 11.15 h) i la resta de la feina de l’alumnat es farà a distància.

La resta de cursos seran 100% en línia: un Bàsic 2, dos Elemental 1 i un Suficiència 1 que es faran en un entorn virtual amb l’ajuda d’un tutor.

A banda d’apuntar-se a aquests cursos, la persona interessada a fer català es pot inscriure a Martorell als cursos d’altres poblacions, així com al nivell C2 (antic D).

“Tothom major de 16 anys qui estigui interessat en aprendre català trobarà el seu curs a Martorell, amb cursos des del nivell inciial i fins el C2”, segons explica el responsable del Servei Local de Català de Martorell, Andreu González.

Andreu González, responsable del Servei Local de Català de Martorell

Tots els cursos, tindran una aula virtual perquè, en cas que hi hagi un nou confinament, es puguin seguir a distància totes les classes.

Com inscriure-s’hi

Cal anar al SLC de Martorell (Complex Educatiu, carrer de Josep Tarradellas, 11) amb cita prèvia. Es donaran hores de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00h i les tardes dels dimarts i dimecres de 16.00 a 19.00h.

Els antics alumnes podran venir del 7 al 10 de setembre. Pel que fa a la inscripció general, serà del 14 al 25 de setembre.

Per demanar hora, els canals són el telèfon 93 775 25 38, l’adreça martorell@cpnl.cat i les bústies de les xarxes socials Facebook, Instagram i Twitter, on el SLC de Martorell té sempre el mateix nom: slcmartorell.

Andreu González, responsable del Servei Local de Català de Martorell

Certificats oficials

En els cursos presencials, el CPNL expedirà un certificat d’assistència i assoliment als alumnes que, a més d’haver assistit al 75% de les classes del curs, superin l’avaluació. El certificat serà d’assistència per als alumnes que no hagin superat el curs i hagin assistit al 75% de les classes. En els cursos en línia, el CPNL expedirà un certificat de seguiment i assoliment als alumnes que, a més d’haver fet satisfactòriament les activitats que corresponguin, superin l’avaluació, i un certificat de seguiment als alumnes que hagin fet les activitats requerides.

Inicials i Bàsics gratuïts

Des de l’1 de setembre, els Bàsics passen a ser gratuïts. Pel que fa als Elementals, valdran 25,50 €, amb una reducció d’un terç en el preu respecte del curs anterior.

Andreu González, responsable del Servei Local de Català de Martorell

Al preu oficial dels cursos s’hi poden aplicar descomptes del 50% (jubilats, pensionistes, famílies nombroses generals, famílies monoparentals generals i persones amb discapacitat) o del 70% (aturats, persones en situació de precarietat, famílies nombroses especials i famílies monoparentals de categoria especial).

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l’any 1989 com a òrgan territorial d’aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 97 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l’extensió territorial del coneixement i l’ús de la llengua catalana.

Font: El Servei Local de Català de Martorell obre el període de matrícula