El SLC de Martorell arrenca el segon trimestre amb més de 200 alumnes

Categories General

El Servei Local de Català (SLC) de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha començat les classes del segon trimestre amb prop de 200 alumnes. Aquesta xifra és el resultat de la suma d’alumnat de cursos a distància i presencials. Els cursos a distància (Elemental 1, Intermedi 1 i Intermedi 3) tenen plena ocupació: 60 places cada un. Pel que fa als cursos presencials, totalitzen 156 inscripcions.

El responsable del SLC de Martorell, Andreu González, recorda que “oferim un ventall de cursos amplíssim, però tenim tres persones impartint-los, per tant no podem fer de forma presencial tots els cursos que hi ha. Per exemple, un dels cursos que ara només es fa en línia és el C2”.

“Tenim una oferta molt enfocada a les persones que comencen a estudiar català”. Així, els cursos ordinaris del segon trimestre són “un Inicial, un Bàsic 1, tres Bàsics 2, un Bàsic 3, un Elemental 3 i un Suficiència 2”. També s’ha engegat un curs Bàsic 1 organitzat en col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya. “A banda, hi ha una àmplia oferta de formacions en línia”.

Andreu González, responsable SLC Martorell

Dels 200 alumnes d’aquest trimestre, “una vintena està fent el curs de Suficiència 2, però la resta fa cursos Inicials, Bàsics o Elementals. Estem molt contents que tinguin aquest interès per aprendre català i que un gruix d’aquests alumnes no hagi fet només un curs, sinó que la seva formació segueixi. Cal sumar-hi els alumnes de cursos en línia, que potser no són de Martorell, sinó de tot Catalunya o de tot arreu”.

Andreu González, responsable SLC Martorell

“Tenim unes xifres d’inscripció força estables, al voltant de 150 alumnes. Sabem que si oferim cursos molt baixos els omplim, però no ens interessa només fer cursos per a arrelament o per a persones que mostren interès per aprendre la llengua catalana. Volem crear persones que siguin parlants efectius de català, i per això calen cursos de continuïtat”, indica González.

Andreu González, responsable SLC Martorell

El cursos del SLC funcionen per trimestres. Hi ha un primer període d’inscripcions al setembre i, properament, se n’obrirà un altre del 2 al 4 d’abril. “Els dies 3 i 4 d’abril, hi haurà més afluència de gent perquè es farà la inscripció general, i el 2 d’abril serà per als alumnes que ja hagin fet un curs amb nosaltres els últims 12 mesos. Més endavant, encara obrirem un altre període d’inscripció per a un curs que farem a l’estiu de nivell Bàsic 1, que és un dels punts pels quals es comença a estudiar català”.

Andreu González, responsable SLC Martorell

Els interessats a fer algun dels cursos que ofereix el SLC de Martorell poden inscriure’s a través del web del Consorci per a la Normalització Lingüística o de forma presencial al Complex Educatiu Torrent de Llops (avinguda de Josep Tarradellas, 11).

The post El SLC de Martorell arrenca el segon trimestre amb més de 200 alumnes appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: El SLC de Martorell arrenca el segon trimestre amb més de 200 alumnes