El SLC de Martorell impulsa la 19a edició del Voluntariat per la llengua

Categories General

El Servei Local de Català (SLC) de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), ha obert les inscripcions a la 19a edició del Voluntariat per la llengua (VxL), un programa gratuït de converses en català. El VxL es pot fer en modalitat presencial o virtual, cal ser major d’edat per participar-hi i demana un mínim d’una hora de dedicació setmanal durant 10 setmanes. El Voluntariat per la llengua ha format més de 500 parelles en 18 edicions.

El VxL serveix perquè les persones amb coneixements bàsics de català el puguin practicar en un context real i distès, i perquè les que el parlen habitualment no canviïn de llengua davant d’un interlocutor que entén el català encara que no el tingui com a llengua primera. És un programa, doncs, pensat per enfortir la vitalitat del català oral tot reforçant la confiança dels qui el fan servir.

Per apuntar-s’hi cal ser major d’edat i adreçar-se al Servei Local de Català, situat al Complex Educatiu (carrer de Josep Tarradellas, 11), per emplenar la fitxa d’aprenent o de voluntari. Les inscripcions es faran els dimarts i dijous de 10.00 a 12.00 h i les tardes dels dimarts de 16.00 a 18.00 h. També es pot descarregar la fitxa a https://ja.cat/fitxesVXL

El VxL en xifres

L’any passat 2022 el programa va comptar amb una participació rècord de 60 parelles, el més alt de les poblacions de l’entorn. Pel que fa als establiments col·laboradors del VxL, n’hi ha més de 3.000 a tot Catalunya, 125 dels quals a Martorell. Són botigues que utilitzen el català de forma habitual i faciliten als aprenents un context d’ús real de la llengua.

Martorell també compta amb diverses entitats col·laboradores del VxL: la Biblioteca Francesc Pujols, El Círcol, La Fundació Francesc Pujols, l’Esbart Dansaire, l’ONG Mans Mercedàries, La Xarxa i els Amics de Sant Antoni Abat.

Es pot demanar més informació sobre el VxL al telèfon 93 775 25 30, per correu electrònic martorell@cpnl.cat , a les bústies de les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram (usuari slcmartorell a totes tres) o el whatsapp 634 757 315.

Font: El SLC de Martorell impulsa la 19a edició del Voluntariat per la llengua