El torneig 6vs6 de la Cruyff Foundation torna diumenge al Camp de Les Carolines

Categories General

El Cruyff Court del Camp de Les Carolines acollirà aquest diumenge el torneig 6vs6, una cita que es dirigeix a alumnes d’escoles martorellenques de 6è curs de Primària i que suposa un torneig de caire recreatiu, no competitiu. Aquesta cita, que organotza la Cruyff Foundation i la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Martorell, preveu comptar amb 20 equips i 190 participants d’11 i 12 anys.

La cita torna dos anys després de la darrera edició i enguany canvia pel que fa a la seva implicació dins de cites estatals. Fins l’última edició, els guanyadors d’aquest torneig local passaven a la competició catalana, on es competia per un lloc a la fase estatal d’aquest torneig. Ara, la competició queda reduïda als partits a Martorell i dels quals en sortirà un campió.

El coordinador del projecte Cruyff Court de la Fundació Cruyff, Wander Saare, explica que la transformació social és el motor que mou aquesta iniciativa. La figura dels Heroes, els voluntaris que s’encarreguen de la dinamintazció de la jornada, és un dels punts cabdals per a la fundació: “formem joves que es responsabilitzen d’organitzar esdeveniments esportius, i ells creixen en la seva confiança”.

Sander Waare, coordinador projecte Cruyff Court

Pel moment, hi ha 20 equips confirmats, que competiran a partir de les 9.00 del matí i que rebran, tots ells, d’un obsequi commemoratiu. Els primers i segons classificats i els conjunts que mostrin un millor joc net també seran reconeguts amb premis.

Sobre el lligam de Martorell amb la Fundació Cruyff Cout, Waare ha exposat que “és un dels exemples de ciutat de tots els projectes que tenim”, i és que des del 2017 ha acollit aquest tipus de torneig i quatre escoles martorellenques compten amb un Pati 14.

Sander Waare, coordinador projecte Cruyff Court

Aquest torneig neix del Departament d’Esports i la Cruyff Court Foundation, amb l’objectiu que tots els infants de Martorell puguin gaudir d’un espai sense ànim competitiu i que segueixen valors com el respecte o ela companyonia en l’esport. Un grup de joves d’entre 14  18 anys, els “herois” del Cruyff Court, seran els encarregats de dinamitzar i organitzar aquesta jornada.

Font: El torneig 6vs6 de la Cruyff Foundation torna diumenge al Camp de Les Carolines