El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, visita les obres de La Sínia

Categories General

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha fet visita institucional aquest matí a Martorell. Puigneró ha passejat per les obres de construcció del nou barri de La Sínia, acompanyat de l’alcalde Xavier Fonollosa. El batlle ha aprofitat per reclamar-li que la Generalitat acceleri alguns temes pendents amb l’Ajuntament en matèria d’habitatge, mobilitat i urbanisme.

Segons Fonollosa, al vicepresident -qui no ha fet declaracions als mitjans de comunicació- “el barri de La Sínia li ha semblat espectacular per la qualitat urbana, l’enllumenat, els arbres i la dimensió. Ha dit que això és urbanisme del segle XXI. I és que hem volgut alliberar el 88% del sòl perquè sigui públic i dotar l’edificabilitat amb un 12% per tenir espais generosos, amplis, amb un gran parc central, i una zona d’equipaments molt potent”.

L’alcalde ha demanat al conseller que La Sínia pugui acollir-se a la nova línia d’ajuts que la Generalitat ofereix per a la construcció d’habitatges de protecció oficial, subvencionant-ne el 20% de la construcció. “Ara mateix n’hi ha projectats 260 i, probablement, en podrem fer 70 més en aquest barri. El conseller ha dit que hi apostaran i que ens subvencionaran per poder tirar-los endavant”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

D’altra banda, Fonollosa ha tornat a reclamar la posada en funcionament de la T-Mobilitat “el més aviat possible per acabar amb les desigualtats tarifàries”. “Ens ha dit que tenen tota la voluntat, que no és tan senzill per qüestions tecnològiques, però que es podria posar en marxa a finals d’aquest any i principis del vinent”. “Amb la T-Mobilitat pagarem en funció de la recurrència i el quilometratge. Serà més just perquè pagaràs per quilòmetres recorreguts, però també per si hi vas cada dia a estudiar o treballar, o fas un viatge només un cop a la setmana”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’alcalde i el vicepresident també han tractat la futura cobertura de les línies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) al seu pas per Can Ros (Can Carreras) i les obres del park&ride a l’aparcament de FGC Martorell-Central, que han d’iniciar-se aquest any. Fonollosa li ha demanat, a més, que la Generalitat intercedeixi perquè el Ministeri de Foment desencalli la construcció de l’estació intermodal que ha d’unir RENFE i FGC a Martorell-Central i que fa més d’una dècada que està pendent.

Per últim, han parlat del Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica al sector Xàmenes, que es troba en la fase final d’aprovació. “Això significa que aquest any començarà la seva urbanització per ubicar-hi un polígon on vindran empreses que generaran ocupació, que és el que en definitiva volem”, ha subratllat Fonollosa, qui també ha insistit en la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana per poder remodelar i ampliar el Mercat Municipal Les Bòbiles i crear-ne un espai d’oci.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A l’acte hi assistit Agustí Serra, director general d’Ordenació Territorial i Urbanisme; Mercè Conesa, directora de l’Incasòl, i Mercé Santmartí, directora dels SSTT del departament de Polítiques Digitals i Territori. També Lluís Amat, regidor d’Hisenda i Règim Interior; Elisabeth Plaza, regidora de Serveis Municipals i Via Pública; Cristina Benítez, coordinadora Jurídica Administrativa, Territori i Sostenibilitat, i Alex Quintín, arquitecte municipal.

Font: El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, visita les obres de La Sínia