El Voluntariat per la Llengua aplega nous aprenents i manté inscripció oberta

Categories General

El Servei Local de Català (SLC) de Martorell , del Consorci per a la Normalització Lingüística, continua promocionant el Voluntariat per la llengua (VxL) . Aquest programa ja ha format 38 parelles lingüístiques entre voluntaris i aprenents el que portem d’any, i continua oberta a noves inscripcions. El passat 16 de maig, unes vint persones van ser a unes trobades ràpides per promocionar-lo.

Va ser una sessió dinàmica i participativa organitzada per la dinamitzadora del VxL del Centre de Normalització Lingüística Ca n’Ametller, Meritxell Castellví, a l’aula de català del SLC. Es van fer parelles lingüístiques de catalanoparlants habituals que participen o han participat en el programa amb aprenents de català del curs Bàsic 3 del centre.

“Vam ajuntar aprenents i voluntaris de manera rotativa, fent canvi de parella cada cinc minuts, i donant així l’opció de parlar una estona amb persones diferents”, detalla el responsable del SLC, Andreu González. El propòsit era “potenciar que alguns aprenents de català s’apuntessin al VxL”, i se’n van inscriure 7 de nous.

Andreu González, responsable del SLC

De moment, a Martorell s’han constituït ja 38 parelles lingüístiques, “i aspirem a que se’n facin moltes més”, diu González. És una oportunitat per practicar el català fora de l’aula, durant 1 hora setmanal, al llarg de 10 setmanes. També hi ha qui fa les trobades de manera virtual, a distància, amb les facilitats de les noves tecnologies”.

Andreu González, responsable del SLC

El VxL el gestiona a Martorell el Servei Local de Català. Té la pretensió de “donar vitalitat a la llengua oral catalana, a partir d’ajuntar un aprenent amb un voluntari. El perfil de l’aprenent és que ha de saber parlar una mica de català, mentre que el voluntari l’ha de saber parlar una mica millor”.

Andreu González, responsable del SLC

El VxL és flexible i permet a voluntaris i aprenents sumar-s’hi en qualsevol moment. Per participar-hi, independentment de si s’és o no alumne del Servei Local de Català, cal contactar a través dels canals habituals: martorell@cpnl.cat, whatsapp 634 75 73 15 o telèfon del Complex Educatiu 93 775 25 38.

Font: El Voluntariat per la Llengua aplega nous aprenents i manté inscripció oberta