Els alumnes del taller d’escriptura creativa fan immersió en diferents gèneres narratius

Categories General

El taller d’escriptura creativa per a adults ‘De la vida a la literatura’ ha finalitzat aquest dimecres 20 de desembre després de sis sessions. La Biblioteca de Martorell i la Fundació Francesc Pujols han posat en marxa l’activitat amb l’objectiu d’acompanyar els participants en la creació literària i perfeccionar la seva escriptura narrativa. Una onzena de persones han participat en les classes, cada dimecres des del passat 8 de novembre a la Torre de les Hores.

Les sessions, d’una hora i mitja de durada, han inclòs una part teòrica i una de pràctica. La teòrica ha consistit en la lectura de textos literaris i l’explicació de la temàtica de la sessió. En canvi, en la part pràctica els assistents han compartit la redacció de textos al voltant d’una temàtica narrativa. També s’han treballat els diferents gèneres narratius com la descripció, el retrat i la poesia. La filòloga i professora de literatura Meritxell Nus ha dirigit les classes.

La cloenda va comptar amb l’assistència del regidor de Cultura, Sergi Corral, qui va repartir un diploma als alumnes i va considerar “que les sessions s’havien quedat curtes i que de cara a les pròximes edicions hauria de ser possible allargar-les uns dies més.” De la seva banda, la tècnica de la Biblioteca Josefina Canals destacava que “els participants han quedat molt contents perquè hi ha hagut un acompanyament molt proper i dinàmic per part de la Meritxell Nus”.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Francesc Pujols

Canals expressava que “s’ha obtingut una mirada constructiva perquè s’ha parlat de les emocions i d’habilitats com el realisme màgic o sobre com fer una conversa dins d’un text”. A més, destacava l’interès literari dels assistents: “Hi ha hagut més ganes de treballar la literatura i això és bo per a tot el col·lectiu de Martorell que li agrada escriure i trobar-se per poder parlar de l’escriptura”.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Francesc Pujols

Després d’aquest taller, la Biblioteca Francesc Pujols acollirà a partir de gener el ‘Cafè Literari’, un espai de trobada col·laboratiu per als aficionats de la literatura. L’objectiu de les trobades és compartir temps i idees per després escriure sobre un tema escollit. L’activitat tindrà lloc els dimecres amb periodicitat quinzenal, a les sis de la tarda.

The post Els alumnes del taller d’escriptura creativa fan immersió en diferents gèneres narratius appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Els alumnes del taller d’escriptura creativa fan immersió en diferents gèneres narratius