Els escolars aprenen les normes viàries al programa de Mobilitat Segura de la Policia Local

Categories General

La Policia Local està desplegant, del 9 al 23 de maig, el programa de Mobilitat Segura a les set escoles de Martorell, després de dos anys d’aturada. Les sessions pràctiques s’adrecen a un miler d’alumnes de 2n, 4t i 6è de Primària amb l’objectiu que l’espai públic compartit sigui més segur per a tothom.

Els alumnes de 2n aprenen com “aplicar les normes bàsiques de seguretat com a vianants, com a novetat treballen els camins escolars segurs, i també com reconèixer els elements de mobiliari urbà” (com ara la recollida selectiva) i els senyals de trànsit, explica Maite Bastardas, coordinadora de l’equip de Mobilitat Segura de la Policia Local de Martorell.

Maite Bastardas, coordinadora equip Mobilitat Segura Policia Local

A 4t, els alumnes apliquen “les normes cíviques de comportament quan es fa ús del transport públic, tot duent a terme una sortida amb autobús urbà”, complementant-la amb una visita guiada a les dependències policials.

Els estudiants de 6è fan un recorregut pels carrers del poble fins a Ca n’Oliveres en bicicleta, on apliquen la importància de respectar les normes viàries. “Al circuit de mobilitat segura les posen en pràctica i si algun alumne les infringeix passa pel taller de conscienciació, per tal d’aprendre quina ha estat l’errada” i assolir les eines necessàries com a possible futur conductor, comenta Bastardas.

Maite Bastardas, coordinadora equip Mobilitat Segura Policia Local

El programa de Mobilitat Segura també serveix per apropar la Policia Local als més joves i que vegin els agents com a persones que treballen al servei del poble. Una experiència positiva que els aproxima als infants de diverses edats.

Font: Els escolars aprenen les normes viàries al programa de Mobilitat Segura de la Policia Local