Els escolars de Martorell recuperen el programa de Mobilitat Segura

Categories General

Els escolars de Martorell recuperen el programa de Mobilitat Segura de la Policia Local, després que el curs passat no es va dur a terme a causa de la pandèmia. El programa consta de sessions dinàmiques a l’aula i de pràctiques a la via pública i s’adrecen als alumnes de segon, quart i sisè de primària dels centres educatius de Martorell.

El programa consisteix en impartir unes classes educatives sobre Mobilitat Segura i Sostenible. Les sessions van a càrrec de quatre membres del cos policial municipal, formats en educació viària d’acord amb el programa de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (l’ISPC).

“Les sessions dinàmiques a les aules es van iniciar el passat 7 de febrer i finalitzaran el 18 d’aquest mateix mes. La sessió pràctica es durà de forma conjunta al mes de maig i volem que sigui una gran festa. Hi participen alumnes de les set escoles de primària de Martorell (Els Convents, La Mercè, Lola Anglada, Mercè Rodoreda, Juan Ramon Jiménez, Vicente Alexandre i José Echegaray)”, comenta el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Lluís Sagarra.

Lluís Sagarra, regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat

“Una de les obsessions de l’equip de govern és el civisme i la bona convivència, i els nenes i nenes en són grans valedors. Hem d’aconseguir que siguin els nostres ambaixadors davant els seus familiars i amics. Estem molt contents de poder reprendre aquesta activitat que organitzem des de la Policia Local per tal d’estar més a prop dels ciutadans”, remarca Sagarra.

Lluís Sagarra, regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat

Durant la formació, l’alumnat de segon curs treballa quina ha de ser l’actitud del menor com a vianant i com a usuari de vehicle particular. Els formadors els expliquen com ser conscients de l’espai que els envolta i els ajuda a identificar els perills més habituals de la seva mobilitat i desenvolupar estratègies preventives primàries. Aquest curs 2021-22 també treballen els camins escolars, sobretot a la segona pràctica, aprofitant que s’estan implementant a Martorell.

Pel que fa a la primera sessió adreçada als alumnes de 4t de primària, té com objectiu treballar l’actitud com usuari de transport públic sostenible, com exemple més proper. Per tant, una part de la sessió gira en torn a la dinàmica de l’ús del BUS urbà, experiència que poden extrapolar a qualsevol mitja de transport públic.

Finalment, els alumnes de sisè aprenen sobre la necessitat de respectar les normes, sobretot com a usuaris de bicicleta alhora de circular per la via pública i valorar el risc, tenint en compte els perills existents, prendre decisions anticipadament, encaminades a la prevenció i l’autoprotecció.

Font: Els escolars de Martorell recuperen el programa de Mobilitat Segura