Els positius de COVID ja no es poden notificar a les farmàcies

Categories General

Des d’avui dilluns, deixa de funcionar la notificació de positius de COVID en un autotest a través de les farmàcies, un protocol que es va posar en marxa el mes de gener, davant de l’augment de casos detectats per la variant òmicron que va desbordar els centres d’assistència primària.

Fins ara, les persones que s’han fet un test d’antígens a casa i els ha sortit positiu ho han pogut comunicar a les farmàcies que han participat en aquest sistema i que s’han encarregat de fer arribar la informació al sistema de salut perquè s’inclogui a l’historial clínic de la persona i ha permès també gestionar la baixa laboral.

Abans de Reis, es van notificar així gairebé 10.000 casos en només dos dies. El Departament de Salut ha expressat el seu agraïment al Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i a totes la farmàcies “per la seva predisposició i la seva implicació”.

Des de d’avui, qui tingui un test d’antígens positiu, ho haurà de notificar a través dels CAP i la web de l’eConsulta o de citasalut. La millora de la situació de la pandèmia permet desactivar aquesta via que es va obrir de manera excepcional amb les farmàcies i ara torna als circuits habituals.

Font: Els positius de COVID ja no es poden notificar a les farmàcies