Els tests d’antígens costaran com a màxim 2,94 euros a partir de dissabte

Categories General

El preu màxim dels tests d’antígens a les farmàcies: 2,94 euros. Així s’ha acordat aquest dijous al matí en la reunió d’una comissió interministerial. La mesura es publicarà aquest divendres al Butlletí Oficial de l’Estat i entrarà en vigor dissabte.

Per fixar el preu dels testos a 2,94 euros s’han agafat com a referència els preus mitjans de venda de la setmana abans de Nadal i del mes de setembre. També han considerat preus de l’entorn. El producte està exempt d’IVA.

Els tests d’antígens es van començar a vendre a les farmàcies, el juliol passat, no se’n va fixar un límit de preus. L’executiu espanyol va demanar a la indústria farmacèutica que els tests tinguessin preus assequibles per als consumidors.

Dos anys després de l’inici de la pandèmia, el govern espanyol ha abordat la qüestió, després que l’alta demanda durant les festes de Nadal ha fet que, en alguns casos, s’hagi arribat a pagar 30 euros per una d’aquestes proves diagnòstiques a les farmàcies.

Sanitat també ha aprovat la tercera dosi de la vacuna contra la COVID per a tota la població major de 18 anys. Fins ara estava oberta per als majors de 40 anys.

Dades coronavirus a Martorell

Hi ha 12 persones de fora i quatre de Martorell positives de coronavirus ingressades a l’Hospital Sant Joan de Déu. A l’Hospital Sagrat Cor hi ha tres persones de Martorell, ingressades amb positiu de coronavirus. I tenim 1099 veïns i veïnes positius confinats al seu domicili.

La taxa de reproducció del virus a Martorell avui torna a pujar a 1,34 i el risc de contagi és molt alt. La R, la taxa de reproducció del virus, segueix molt alta, per sobre de 1 i això significa que els contagis encara continuaran creixent els propers dies. Avui no hem de lamentar cap defunció pel virus a Martorell.

Font: Els tests d’antígens costaran com a màxim 2,94 euros a partir de dissabte