Els usuaris del Complex d’Habitatges Arc de Sant Martí milloren el benestar físic i emocional

Categories General

Els usuaris del Complex d’Habitatges de la Fundació Arc de Sant Martí passen els dies de confinament fent exercicis per mantenir el seu benestar físic i emocional. Fora dels seus habitatges, passegen per les instal·lacions, fan sessions de jocs, cinema, música i dansa, comparteixen xerrades i mantenen un constant contacte, telefònic i de xarxes, amb l’exterior. Els monitors reconeixen que els primers dies van ser complicats pels residents, però que s’han adaptat de manera molt satisfactòria.

El Complex d’Habitatges és l’únic espai en funcionament actual a les instal·lacions de la Fundació Privada Arc de Sant Martí a l’avinguda del Camí Fondo, a causa de l’actual estat d’alarma. Les 48 persones amb altres capacitats i diferents nivells d’autonomia que en fan ús i resideixen a l’edifici son atesos per monitors, que programen activitats per passar millor el moment.

“Fem activitats per mantenir el seu benestar físic i emocional”, apunta el monitor Leo Helguera. Pel que fa a les físiques, “intentem que caminin per les instal·lacions, que juguin al ping pong , que practiquin a una màquina d’exercicis o el·líptica i alguna altra activitat de gimnàs”. L’emocional es basa en “organitzar xerrades, tant en petits grups com amb el conjunt de tots ells, o activitats d’oci, com ara un espai de bar en el que poden prendre alguna cosa amb els companys, on els posem música i on poden triar alguna pel·lícula”.

Leo Helguera, monitor de l’Arc de Sant Martí

Helguera: “Els usuaris s’han adaptat fàcilment a l’actual realitat”

Totes les accions dirigides de l’equip de monitors pretenen “que els usuaris notin el menys possible aquesta situació excepcional”. Helguera explica que “ho estan vivint com la resta. Al principi, amb una mica de confusió, i després acceptant la situació i adaptant-se a la nova realitat, a no poder sortir ni fer les activitats habituals. Però ens han sorprès positivament, perquè pensàvem que els podia ser més difícil d’entendre-ho, i s’han adaptat fàcilment. Estan a gust i contents”.

Leo Helguera, monitor de l’Arc de Sant Martí

Al marge de les xerrades de grup, se’ls garanteix un contacte continu amb familiars i entitats tutelars: “El contacte el fan per trucades de veu o vídeo trucades i intentem que sigui tan sovint com ells puguin i vulguin”.

Suport exterior en línia amb particulars i entitats

Els residents reben també molts missatges de suport de persones afins a la Fundació: “Els pregunten com es troben a través de les xarxes socials i, de tant en tant, ho projectem a la televisió que tenim a un dels espais comuns de les nostres dependències. És una de les coses que més agraeixen”, reconeix Helguera.

Leo Helguera, monitor de l’Arc de Sant Martí

Els professionals que atenen els residents al Complex també han comptat amb el suport del Martorell Gimnàstic Club, que aquesta setmana va enregistrar una sessió d’exercicis de gimnàstica artística a distància “per a que mantinguin el benestar físic i emocional, i també els vincles amb les activitats que es feien abans del confinament”, conclou Helguera.

Leo Helguera, monitor de l’Arc de Sant Martí

El monitor reconeix que, a dia d’avui, les persones que viuen al Complex d’Habitatges de l’Arc de Sant Martí “tenen els mateixos dubtes i inquietuds que qualsevol altra persona: saber quan s’acabarà el confinament per tornar a fer vida normal amb els amics”.

Font: Els usuaris del Complex d’Habitatges Arc de Sant Martí milloren el benestar físic i emocional