Els voluntaris de Mans Mercedàries volen cap a Angola al 29è Camp de Treball

Categories General

Els voluntaris de l’ONG Mans Mercedària han marxat aquest dijous 6 de juliol cap a Angola, on hi desenvoluparan el 29è Camp de Treball fins al 5 d’agost. Faran tasques lúdiques, educatives i de decoració a l’Orfenat Kudielela i a l’Escola Irma Palacios.

El 29è Camp de Treball estarà dividit en dos blocs. La primera part a l’Orfenat Kudielela a Vila Matilde, fent treballs lúdico-educatius amb els nens i joves de l’orfenat, pintant i decorant les parts noves d’espais de Kudielela. La segona part serà al barri de Bemfica a Luanda, fent treballs lúdico-educatius amb les nenes i nens, i pintant i decorant l’Escola Irma Palacios.

Montse Torras, membre de l’ONG Mans Mercedàries, assegura que “tornar a Angola és com tornar a casa, perquè tornem amb la missionera Josefina Cortadella i a Kudielela, on estan els nens de la guerra. Però el nostre projecte d’enguany està al barri de Bemfica, a Luanda, a l’escola per a nenes Irma Palacios, perquè tinguin el dret de ser educades. A més, a les tardes, aquest centre acull alfabetització per a dones del barri”.

Montse Torras, membre Mans Mercedàries

L’expedició de voluntaris d’aquest estiu està formada per Joao Neves, Laia Ferrer, Aina Millàs, Núria Passarell i Marta Palomares, socis i padrins de l’ONG Mans Mercedàries i exalumnes del Col·legi La Mercè de Martorell; Clàudia Chacón, sòcia i padrina de l’ONG Mans Mercedàries i exalumna del Col·legi Mare de Déu de La Mercè de Sant Feliu de Llobregat; Blanca Oñate, sòcia i padrina de l’ONG Mans Mercedàries i exalumna del Col·legi La Merced de Barcelona-Provença, i Ton Toset i Montse Torras, socis, padrins i membres de la Junta de l’ONG Mans Mercedàries i exalumnes i professors del Col·legi La Mercè de Martorell.

“Sempre que viatgem ens acompanya en Joao Neves, nen de Kudielela que fa molts anys va venir a Barcelona amb els seus padrins per operar-se a l’Hospital de Sant Joan de Déu. Tenia poliomielitis i caminava arrossegant una cama. Ja es va quedar aquí i sempre que viatgem a Angola torna per poder veure els seus germans Kudielela”, explica Torras.

Montse Torras, membre Mans Mercedàries

“Quan un marxa de Camp de Treball, ho pot fer perquè hi ha al darrera moltes mans generoses que durant tot l’any ens han estat ajudant. Martorell és un poble molt generós, no només amb la nostra ONG. Tot el vostre suport va en els nostres equipatges”, ha agraït.

Montse Torras, membre Mans Mercedàries

Així, els voluntaris porten els equipatges plens de tot el material que moltes persones generoses han donat: xandalls i material esportiu, roba, sabates i calçat esportiu, material escolar, peluixos, regals per a les nenes i nens de l’escola, medicaments i portàtils per a l’aula d’informàtica. Però sobretot els porten plens d’il·lusió, de pensar que podran acabar les obres de l’Escola Irma Palacios aquest estiu i fer la gran inauguració del centre.

Font: Els voluntaris de Mans Mercedàries volen cap a Angola al 29è Camp de Treball