En marxa la primera fase de reurbanització de les places de Verge del Carme

Categories General

L’Ajuntament de Martorell té en marxa la reurbanització de les places del barri Verge del Carme. La primera fase contempla la reforma de la plaça Sant Jordi i, posteriorment, s’actuarà a les places Verge de Núria i Sant Jaume, així com al tram de l’avinguda Sant Antoni Maria Claret que manca que remodelar. L’execució d’aquestes actuacions durarà aproximadament fins al març i no es preveuen afectacions al trànsit ni a serveis.

La remodelació de la plaça Sant Jordi es va iniciar al mes de novembre i vol reforçar el valor social de la plaça i la renovació dels seus acabats d’urbanització i del seu entorn per esdevenir un nou espai públic urbà de qualitat i un lloc d’estada i centre de confluència d’activitats de lleure per una bona cohesió social.

Amb aquestes obres es preveu la reurbanització integral de tot l’espai, convertint la plaça en un gran espai diàfan, eliminant les barreres arquitectòniques existents i augmentant així la permeabilitat dels itineraris de vianants.

Es renovaran els acabats d’urbanització substituint l’actual paviment per un nou paviment més adequat i s’ampliaran els itineraris de vianants interiors per augmentar la seguretat en aquest entorn. L’actual zona de jocs infantils es conservarà i es renovarà la vegetació, desbrossant i millorant l’existent. Les obres continuen les actuacions realitzades en la remodelació del passeig de Catalunya millorant tot l’entorn proper i facilitant la connectivitat entre els barris.

“La reforma de les places de Verge del Carme era una petició dels veïns a la qual em vaig comprometre. Com fem sempre, estem consensuant amb ells el tipus d’obra, ja que són els que hi viuen. Hem començat a la plaça Sant Jordi, que dona a l’avinguda Germans Martí. D’entrada, només hem fet moviments de terra i eliminat uns arbusts que impossibilitaven la visió. La plaça respira molt més i és més visible. Ara l’hem de vestir amb els bancs, arbres, vegetació i gespa”, detalla l’alcalde Xavier Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Després seguirem amb les places Verge de Núria i Sant Jaume. El paquet d’aquestes obres ja està adjudicat. També farem l’últim tram que faltava de l’avinguda de Sant Antoni Maria Claret, des de l’avinguda de Germans Martí fins al passeig de Catalunya. Les obres començaran en menys d’un mes”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa remarca que “un dels principals eixos de la nostra acció de govern continua sent rehabilitar, repensar i endreçar la via pública de Martorell com a element per a una millor convivència i cohesió social. Volem arribar a tots els barris, responent com sempre a les demandes i necessitats que els veïns ens feu arribar. Durant aquests anys no hem parat de millorar junts diferents entorns de Martorell i hem actuat en els diferents barris realitzant projectes de remodelació integrals”.

Amb aquestes actuacions, “seguim ferms amb el nostre compromís de transformar i millorar Martorell com sempre entre tots, dins la nostra dèria de fer un urbanisme al servei de les persones i aconseguir uns espais públics moderns, endreçats i de qualitat perquè tothom els pugui gaudir amb orgull”, subratlla Fonollosa.

Per a qualsevol consulta en relació amb aquesta acció, podeu dirigir-vos al 93 775 34 34 (de 7.30 a 14.30h) o al correu electrònic serveistecnics@martorell.cat. També disposeu de l’aplicació mòbil esMartorell per notificar qualsevol incidència a la via pública.

Font: En marxa la primera fase de reurbanització de les places de Verge del Carme