Endesa instal·la telecomandaments per reduir el temps d’interrupció elèctrica en cas d’incidència

Categories General

Endesa ha instal·lat durant el 2019 un total de 91 telecomandaments en centres de transformació de diverses poblacions del Baix Llobregat, entre elles Martorell. Els nous dispositius permeten reduir en un 20% el temps d’interrupció del subministrament en cas d’incidències, segons expliquen des de la companyia en un comunicat. L’actuació ha suposat una inversió de 2,27 milions d’euros.

Amb aquesta millora, el Centre de Control que Endesa té a Barcelona pot accionar a distància els dispositius de maniobra de les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs, assenyala la companyia elèctrica. Això es possible perquè el Centre de Control rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa mitjançant els elements de detecció de pas de defecte, apunten. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric als clients que s’alimenten d’aquestes instal·lacions, més de 4.500 de forma directa a tota la comarca.

En aquesta fase, els nous 91 equips telecomandats beneficien els municipis de Martorell, Abrera, Begues, Castellví de Rosanes, Cervelló, Collbató, Corbera, Cornellà, Esparreguera, Esplugues, Gavà, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, El Papiol, El Prat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi, Sant Esteve Ses Rovires, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Vallirana i Viladecans.

Font: Endesa instal·la telecomandaments per reduir el temps d’interrupció elèctrica en cas d’incidència