Enlairament de la senyera, sortida de motos i havaneres per celebrar l’11 de Setembre

Categories General

Martorell ja té preparada la programació per celebrar la Diada Nacional de Catalunya els propers dies 8, 10 i 11 de setembre. El tret de sortida es durà a terme el divendres amb la inauguració de l’exposició Història de les Mans i la mostra fotogràfica Camions de Martorell . El diumenge i dilluns, es farà la tradicional ofrena floral, la sortida de motos clàssiques, l’enlairament de la senyera i el concert d’havaneres.

La primera activitat serà el divendres 8 de setembre, a les 19.00h, quan es durà a terme la inauguració de l’exposició Història de les mans al Muxart. Espai d’Art i Creació Contemporanis. Tot seguit, a les 20.00h, s’obriran les portes de l’Enrajolada per encetar la mostra fotogràfica Camions de Martorell , de la mà de l’Associació de Motos Clàssiques i Antigues de Martorell (AMCAM).

Els actes més destacats, però, començaran diumenge 10, amb “la tradicional ofrena floral amb la participació de la Coral Ars Nova i altres entitats, a les 21.00h, al fossar de Sant Bartomeu”, destaca el regidor de Cultura Sergi Corral.

El dilluns 11, “hi haurà la 30a Sortida de motos clàssiques de l’AMCAM, que començarà a les 08.00h a la plaça de l’Església, continuarà amb l’esmorzar de forquilla a la Nau 1 de Ca n’Oliveres i culminarà, a les 13.00h, amb el tradicional vermut a l’Enrajolada”.

La Secció Sardanista, “acompanyada pels Gegants i Capgrossos de Martorell, té preparada per la Diada la pujada de la senyera a la muntanya de Les Torretes, a les 08.00h, des de la plaça de la Vila. La pujada sempre és un acte social, lúdic i saludable, una jornada molt tradicional del nostre municipi”, recorda Corral.

Després, se celebrarà l’esmorzar popular, en què caldrà tiquet, que es pot aconseguir a la Merceria Elisa, Cal Xic i la Llibreria Miró. Per culminar el matí, a les 11.00h, hi ha preparada una ballada de sardanes amb la cobla Vila d’Olesa, a la plaça de la Vila.

Sergi Corral, regidor de Cultura

L’objectiu és “celebrar aquesta nacionalitat a la qual pertanyem, però sobretot de la qual ens sentim, perquè ser català és una qüestió de sentiment. Envers això, crec que cadascú se’n sent a la seva manera, i la millor forma de celebrar-ho és fer-ho conjuntament amb la programació de l’11 de Setembre, que des de Martorell reiterem des de fa anys”, apunta el regidor.

Sergi Corral, regidor de Cultura

Els actes de la Diada Nacional culminaran el dia 11, a les 19.00h, amb el concert d’havaneres amb Sons de Taverna a la plaça de la Vila, on s’hi repartirà rom cremat a la mitja part.

Font: Enlairament de la senyera, sortida de motos i havaneres per celebrar l’11 de Setembre