Es busquen joves voluntaris per al projecte de mentoria social ‘enTàndem’

Categories General

L’entitat sense ànim de lucre AFEV busca voluntaris, d’entre 18 i 32 anys, per posar en marxa el projecte de mentoria social ‘enTàndem’. Es desplegarà a l’Institut Joan Oró de Martorell per acompanyar infants i adolescents en situació de vulnerabilitat. El programa s’inclou en el Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament, amb el suport del Programa de Millora d’Oportunitats Educatives de la Generalitat de Catalunya.

En aquest “projecte de mentoria social i educativa, una persona jove voluntària fa de referent a un infant o adolescent en situació de dificultat personal o social”, explica el tècnic de Comunicació d’AFEV, Aitor Molina. D’aquesta manera, l’acció solidària “consisteix en que el mentor o mentora acompanya a l’infant o adolescent durant una tarda a la setmana (dues hores) i realitzen activitats que estimulen l’autonomia, l’autoestima i la motivació i l’interès per l’estudi”.

Aitor Molina, tècnic de Comunicació ‘enTàndem’

Gràcies a aquest acompanyament, els infants i adolescents aconsegueixen tenir algú amb qui comptar; un referent amb qui aprenen, es diverteixen i prenen consciència que l’esforç té recompenses; mentre que també se senten més motivats per continuar estudiant i milloren els resultats acadèmics.

Aquest projecte va començar el 2008 a Barcelona i en aquests moments col·laboren més de 250 persones voluntàries a diversos territoris de la demarcació de Barcelona i Lleida, així com a València.

Segons Molina, “el 90% d’infants i joves que participen al programa milloren tant a nivell personal com acadèmic. A més, el 77,8% d’aquestes persones acompanyades tenen més clar què estudiaran en el futur”.

Aitor Molina, tècnic de Comunicació ‘enTàndem’

Cal destacar que l’acompanyament no es tracta d’un reforç escolar, sinó que es recomana fer activitats d’oci saludable i no consumista, com per exemple fer passejades a l’exterior, anar a visitar exposicions o actes culturals, fer esport, jugar a jocs de taula, utilitzar els equipaments públics dels municipis, etc.

Aitor Molina, tècnic de Comunicació ‘enTàndem’

Els joves interessats a fer de voluntaris han d’estar oberts a conèixer, aprendre, adaptar-se i créixer com a persones i com a referents d’una altra persona. Qui vulgui actuar contra les desigualtats socials i educatives pot adreçar-se a l’entitat a través de la seva web www.afev.cat/voluntariat , al correu electrònic voluntariat@afev.org o al telèfon 633 26 46 26.

Font: Es busquen joves voluntaris per al projecte de mentoria social ‘enTàndem’