Es posposa La Volta a Catalunya que tornarà a trepitjar Martorell abans d’acabar l’any

Categories General

L’aturada de l’activitat esportiva ha afectat dues de les proves de ciclisme català més arrelades i amb un paper martorellenc determinant. Per una banda, La Volta a Catalunya, que havia de passar per partida doble per Martorell en la seva edició número 100, i que s’ha vist obligada a modificar el seu calendari previst. La prova havia de començar ahir amb la primera etapa, demà havia de trepitjar Martorell per primer cop, i dissabte, en la sisena etapa, ho hagués fet per segona vegada. Davant l’aturada de l’activitat, l’organització de La Volta ha hagut de buscar altres dates perque es pugui celebrar. Els membres de la direcció d’aquesta prova han reconegut que la intenció és que es corri abans que acabi el 2020.

Encara sense determinar, no es coneixen els horaris d’una Volta que enguany ha arribat a la seva edició centenària i que és la tercera prova més antiga, només per darrere del Tour de França i del Giro d’Itàlia. A més, La Volta a Catalunya s’ha celebrat de manera ininterrompuda des de l’any 1939.

Una Portals que es trasllada a l’octubre

També en ciclisme, La Portals, la cursa que trepitja els peus de Montserrat, ha quedat ajornada al cap de setmana del 17 i el 18 d’octubre. Prevista inicialment per al 18 i el 19 d’abril, aquesta cita del món català de la bicicleta ha hagut de buscar un altre cap de setmana davant les mesures preses per frenar el contagi massiu del coronavirus.

El ciclista martorellenc Israel Núñez és el vigent campió, i és que va adjudicar-se la primera plaça en la passada edició del 2019, i havia confirmat la seva assistència a l’edició d’enguany. El ciclista internacional Joseba Beloki havia de ser l’homenatjat, en el proper cap de setmana del 18 i el 19 d’abril, però tot haurà de posposar-se.

Israel Núñez ha reconegut que la decisió de posposar La Portals és del tot comprensible i afirma que córrer a la tardor per la falda de Montserrat també té el seu encant.

Israel Núñez, ciclista martorellenc

Collbató és el nucli de la cursa, i s’ha adaptat a la nova data per tal que es pugui gaudir d’una Portals que vol recuperar el ciclisme en una prova molt entretinguda i arrelada.

Israel Núñez, ciclista martorellenc

Les inscripcions van obrir-se el passat mes de desembre i però l’organització ha decidit tancar-les fins que es pugui reprendre la normalitat. En la nova modalitat de la cursa, el dissabte 17 es correrà La Portals Solidària, que té una llargada de 12 quilòmetres. La Portals Clàssica, de 60 quilòmetres, es correrà el diumenge 18 i La Portals Half, en què es corren 38 quilòmetres també se celebrarà diumenge.

Font: Es posposa La Volta a Catalunya que tornarà a trepitjar Martorell abans d’acabar l’any