Es prohibeixen les trobades de més de 10 persones per contenir el brot de la COVID-19

Categories General

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha decretat l’adopció de mesures especials per a la contenció del brot epidèmic de la COVID-19. Des d’aquest passat dissabte queden prohibides, arreu del territori, les trobades i reunions de més de 10 persones en l’àmbit privat i públic. La mesura s’extén a les terrasses de bars i restaurants.

La resolució, publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) , té com a finalitat “intentar controlar la corba de contagis, i aplanar-la, i evitar mesures més limitadores dels drets de les persones, com seria haver de procedir a acordar el confinament, total o parcial, amb els evidents perjudicis per a les persones i per a l’activitat econòmica”. Argumenta que la limitació en els desplaçaments i la prohibició de les reunions de més de deu persones són eines efectives, i alerta que “a diferència del que passava amb anterioritat, molts dels contagis provenen de persones asimptomàtiques”.

Així, des de dissabte estan prohibides les trobades i reunions de més de 10 persones, tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic. Aquesta prohibició es fa extensible a les taules de les terrasses de bars i restaurants. En cap d’aquests casos, podran participar en les trobades les persones que tinguin símptomes de COVID-19 o que hagin d’estar aïllades o en quarantena per qualsevol motiu.

De la resolució no en resulten afectades les activitats laborals, de culte, actes i serveis religiosos, casaments, celebracions i cerimònies fúnebres ni els mitjans de transport públic. També queden excloses les activitats culturals; d’arts escèniques i musicals; cinema o exposicions tant en recintes estables -teatres o cinemes- com en carpes de circ o similars, sempre que es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel PROCICAT. Les biblioteques, els arxius, museus i monuments també romandran oberts.

També es podran seguir desenvolupant, subjectes al PROCICAT, les activitats lúdiques, recreatives i l’obertura al públic d’equipaments esportius, com ara piscines descobertes, parcs d’atraccions i infantils i activitats esportives, gimnasos i instal·lacions esportives. El dret a manifestació podrà ser exercit en les condicions que determini l’autoritat competent.

El text exposa que correspon als ajuntaments determinar la celebració de fires i festes majors, i que l’administració local i la Generalitat tenen les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes, i que el seu incompliment és objecte de règim sancionador.

Les noves mesures especials són aplicables a totes les persones que es trobin i circulin per Catalunya, així com a les persones titulars de qualsevol activitat econòmica, empresarial o establiment d’ús públic o obert al públic que es trobi ubicat en el territori.

Font: Es prohibeixen les trobades de més de 10 persones per contenir el brot de la COVID-19