Es reprèn el projecte per acabar l’estació intermodal Martorell-Central

Categories General

El secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), Xavier Flores, ha anunciat la represa del projecte per acabar l’obra de l’estació intermodal de Martorell-Central. Ho ha dit aquest matí en una vista a Martorell, on ha confirmat l’inici de l’estudi informatiu actualitzat per desencallar l’obra, pendent des de fa 15 anys.

L’any 2007 va entrar en funcionament l’estació de Martorell-Central de la línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). El Ministeri de Foment es va comprometre, aleshores, a enllaçar els dos operadors de RENFE i FGC en una sola estació intermodal.

L’Ajuntament de Martorell ha reclamat al govern de l’Estat, durant més d’una dècada, l’acabament d’aquesta obra, però les reivindicacions no han estat ateses. Ara, el MITMA licitarà l’estudi informatiu que ha de posar al dia el projecte d’intermodalitat.

El secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores, ha dit que “l’estació de Martorell és molt important perquè és una terminal de rodalies on acaben destinacions. Volem reformar la platja de vies perquè tingui més capacitat i hem d’aprofitar aquesta cruïlla per facilitar al màxim l’intercanvi, afavorint un efecte xarxa”.

Xavier Flores, secretari general Infraestructures (MITMA)

L’alcalde Xavier Fonollosa ha recordat que “ADIF va fer el 60% de l’obra, una part important, però no la va arribar a acabar mai. S’hi han esmerçat molts recursos, però encara no tenim la intermodalitat, que suposarà multiplicar itineraris en una estació capçalera com la nostra”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Flores ha iniciat la seva visita a l’Ajuntament, on ha signat el llibre d’honor i ha mantingut una reunió a porta tancada amb l’alcalde, el regidor d’Hisenda, Economia, Organització i Règim interior, Lluís Amat, la regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza, i el regidor de Medi Ambient i Habitatge, Albert Fernández. A continuació, han anat a peu fins a l’estació de Martorell-Central de FGC i de RENFE.

Fonollosa ha aprofitat la visita del secretari per tractar altres actuacions pendents a casa nostra com les millores en l’impacte acústic del pas del tren a Can Carreras i Camí Fondo. L’increment del soroll és conseqüència de les obres del Corredor Mediterrani, que van implicar el canvi del ferm de rocalla per via a placa de formigó, disparant els decibels.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

ADIF ja ha instal·lat pantalles acústiques per amortir les molèsties a l’alçada de la plaça Maria Canela a Can Carreras, però encara resta una part que, probablement, es podria enllestir a l’estiu, quan es rebaixi la circulació de trens. A Camí Fondo, s’està fent l’estudi d’impacte acústic per determinar si la instal·lació de pantalles és la solució més eficient.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Font: Es reprèn el projecte per acabar l’estació intermodal Martorell-Central